[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ALOCAȚIE EUROPEANĂ PENTRU COPIII CELOR CARE MUNCESC ÎN STRĂINĂTATE

images

Puţini români care lucrează legal în străinătate ştiu că pot primi pentru copiii lor alocaţii destul de consistente, din ţara în care sunt angajaţi.

Copiii ai căror părinţi lucrează legal în străinătate, într-o ţară din UE, pot primi alocaţiile care se dau în acea ţară, în locul celor din România, care sunt, în general, mult mai mici. Copiii au dreptul la această alocaţie indiferent dacă locuiesc în România sau în ţara în care muncesc părinţii lor.

CUANTUMUL  ALOCAŢIEI  EUROPENE?

CAF Tiburtina

Alocaţiile “europene” reprezintă o formă de prestaţii familiale care au ca scop asigurarea securităţii sociale pentru salariaţii şi lucrătorii independenţi, şi membrii familiilor acestora, care au reşedinţa într-un stat membru al Uniunii Europene şi desfăşoară o activitate salarială sau independentă într-unul dintre aceste state. Aceste “alocaţii” se acordă pentru copiii avuţi în îngrijire, ca şi alocaţiile care se acordă în România. Diferenţa constă în faptul că, urmare a desfăşurării unei activităţi salariale sau independente pe teritoriul unui alt stat membru UE, această alocaţie poate avea un cuantumul mai mare (în majoritatea cazurilor), acest cuantum depinzând de legislaţia statului respectiv. De aceste alocaţii pot beneficia copiii ai căror părinţi lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene. Astfel, părinţii care au dreptul de a primi această alocaţie ca urmare a activităţii desfăşurate în afara României, pe teritoriul Uniunii Europene, pot beneficia de alocaţie pentru copiii lor, în cuantumul stabilit de legislaţia ţării în care lucrează, indiferent dacă aceştia au sau nu copiii împreună cu ei.

CE ACTE SUNT NECESARE

Pentru obţinerea “alocaţiei europene” trebuie: CITIȚI AICI MAI DEPARTE

http://cititulnudoare.ro/muncesti-in-strainatate-ai-dreptul-la-alocatie-europeana-pentru-copilul-tau/