[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Alţi doi militari români morţi în Afganistan

Vasile-Claudiu Popa, maistru militar clasa a III-a şi plutonierul Adrian Postelnicu sunt ultimii doi români căzuţi pe meleaguri străine pentru o cauză neştiută.

Aflaţi într-o misiune de patrulare de rutină, cei doi militari, alături de alţi colegi afgani, au suferit grave răni trecând cu blindatul în care se aflau peste o mină improvizată, relatează „Adevărul”. Potrivit MAPN, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat, cei doi au fost transportaţi la spital cu un elicopter de evacuare medicală. Cu toate acestea, dumincă, în jurul orei 23.00, ora României, ca urmare a rănilor deosebit de grave, cei doi militari au decedat. Vasile Claudiu Popa avea doar 28 de ani, căsătorit şi la a doua misiune în Afganistan. Colegul său, plutonierul Adrian Postelnicu, 35 de ani şi pentru prima oară într-o misiune afară. Ambii pluridecoraţi atât cu medalii româneşti cât şi NATO. Militarii români din Forţele pentru operaţii speciale acţionează în cadrul ISAF, în zona de Est a Afganistanului.

Preşedintele Băsescu, premierul Ponta şi ministrul apărării au trimis mesaje de condoleanţe pentru „eroii” români. Profund îndureraţi, conducătorii noştri s-au înghesuit la trimis mesaje aşa cum o vor face şi la catafalcurile lor. „Eroii” sunt ai lor, ai celor care i-au trimis într-o misiune în care nu se apără graniţele Patriei noastre ci se calcă teritoriul altei ţări cu arma în mână. Ei sunt tineri dintre noi, tineri după 89 , care au încercat o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor, o viaţă frumoasă în haina mjilitară. Una mai bună dar mai scurtă pentru o cauză nu a poporului ci a clicii de la conducere. Pentru apărarea intereselor celor puternici.

Mai mult pe: adev.ro/mtkdnj