[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Alzheimer – S-a descoperit mecanismul care blochează memoria

Pentru prima dată într-un studiu pe pacienți, cercetătorii italieni au descoperit rolul cheie al unei regiuni mici a creierului, zona tegumentală ventrală, în boala Alzheimer. Boala Alzheimer este o formă de demență care acționează treptat și spulberă orice informație înregistrată de creier.

Această nouă legătură între scăderea cantității de dopamină produsă de celulele situate în partea profundă a creierului și capacitatea de a forma noi amintiri ar putea fi crucială pentru recunoașterea primelor semne ale bolii. Este vorba despre primul studiu din lume care demonstrează această legătură la oameni.

Nota a apărut în Jurnalul bolii Alzheimer. Descoperirea ar putea revoluționa atât depistarea precoce și terapia pentru această formă de demență, deplasând accentul pe medicamente care stimulează eliberarea dopaminei.

Autor al studiului este Annalena Venneri, de la Sheffield Institute for Translational Neuroscience (SITraN) din Marea Britanie.

„Descoperirea noastră indică faptul că în cazul în care zona tegumentului ventral (VTA) nu produce cantitatea corectă de dopamină în, acest lucru nu mai funcționează eficient », iar formarea de amintiri este compromisă.”

Citiți mai mult: Corriere della Sera

Lasă un răspuns