[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

AM GREȘIT…

   Doina Mustățea ____________________
 
 
      Eu și toată generația mea, în 89, deși copii, am greșit crezând în libertate. Am greșit crezând că adulții, părinții noștri, vor ști să aleagă calea dreaptă și corectă pentru noi. Am greșit sperând că lacrimile de spaimă și de bucurie în același timp pe care le-au vărsat parinții și bunicii noștri în zilele așa-zisei revoluții vor fi șterse în timp de noi, cei care am avut libertatea, mai apoi, de a alege. Am greșit tot ce am ales, am ales greșit tot ceea ce puteam alege bine.
 
          Timp de 30 de ani am greșit alegând din rău în mai rău, timp de 30 de ani greșim văicărindu-ne că vinovații sunt cei de dinaintea noastră și cei de după noi. Continuăm să greșim, dar nu ne pasă de ceea ce va fi ziua de mâine pentru copiii noștri pentru că nu prea mai suntem în stare să cântărim bine nici ziua noastră de azi.
 
         Am greșit sperând că va fi bine fără să muncim să construim acest bine, am greșit crezând ca vom primi fără să știm să și dăm înapoi, am greșit prefăcându-ne că nu vedem rezultatele greșelilor noastre. Am greșit…
 
         O greșeală repetată de 30 de ani nu este o reală greșeală, ci o vină. Da, suntem vinovați că repetăm de 30 de ani că… am greșit fără să ne îndreptăm greșeala. Într-o zi vina acestei greșeli repetate din indiferență se va transforma în crimă.
 
 
        Am puternica impresie, deși nu vrem sa recunoaștem din iresponsabilitate, că acea zi deja a sosit. Suntem aproape de a ne transforma în criminalii propriei țări și a viitorului propriilor copii. Cu toate astea, fără scrupule, vom continua să susținem că… au greșit cei de dinaintea noastra și cei care vor veni după noi. Am greșit atât de mult încât, după 30 de ani de libertate, spitalele nu mai pot vindeca nici o boală din lipsă de medicamente și cadre medicale bine instruite. Am greșit atat de mult încât copiii intrati în grija statului în loc să fie dați în adopție familiilor de români care pot și vor să îi adopte, sunt vânduți ca niște animale la târg în lumea largă pentru că străinii plătesc mai mult pentru ei față de cât pot plăti românii.
 
         Vina ni s-a transformat în crimă. Dacă privim adânc în conștiința noastră și dacă suntem, în al noualea ceas, corecți cu noi înșine, am putea recunoaște că nu politicienii au ruinat țara, ci noi toți. Politicienilor noi le-am permis sa vîndă, sa fure, să ucidă, să amaneteze.
 
         Mai știm cine suntem, de unde venim și încotro ne îndreptam?

Lasă un răspuns