[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ambasada României la Roma a sărbătorit Ziua Naţională

primire prefectZiua naţională a României – prezenţă extraordinară la hotel Aldrovaldi de la Villa Borghese (Roma).

Ambasada României la Roma a sărbătorit în această seară Ziua Naţională a României. Într-un cadru deosebit, aşa cum se cădea pentru o astfel de sărbătoare, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, prefectul Romei, Giuseppe Pecoraro, reprezentanţi ai guvernului Italiei, Ambasadorul României la Sfântul Scaun, miniştri, personalităţi de seamă, sportivi, actori, regizori, studenţi, oameni de afaceri români şi italieni, reprezentanţi a comunităţii româneşti din Italia au umplut sala până la refuz, semn că Ziua Naţională şi ţara noastră sunt două lucruri preţuite.
Anfitrionul evenimentului, Ambasadorul României la Roma, Excelenţa Sa doamna Dana Constantinescu a făcut primirile cu multă atenţie, curtoazie şi afecţiune alături de directorul Academiei Române, profesorul Mihai Bărbulescu. Prezenţa a fost deosebită, imnurile României şi al ţării gazdă fiind ascultate pentru început.

primire 2Cuvântul de deschidere al şefului misiunii diplomatice româneşti a reamintit relaţiile excelente dintre cele două ţări latine şi prietene.

„Obiectivul, a spus ambasadorul nostru, printr-o implicare civică şi politică corespunzătoare, este să ajungem să fim reprezentaţi în administraţia locală italiană în mod proporţional cu dimensiunea comunităţii româneşti în Italia, ca probă a unui nivel de integrare satisfăcătoare. Urmând modelul italian în Statele Unite”, eu aş considera atins obiectivul mandatului meu de ambasador atunci când un italian de origine română va fi ales primar al unui mare oraş italian, va fi ale în Parlamentul italian sau în Guvern”.

MaximA urmat un concert de o rară fineţe cu artistul bucureştean Maxim Belciug. Un virtuoz al chitării care a încântat audienţa cu melodii variate, de la muzica renaşterii italieneşti, piese din Bach, cântece napoletane şi până la melodiile sudamericane şi cele din tradiţia populară românească. O seară în care ne-am simţit mândri că suntem români înconjuraţi de prieteni de pretutindeni.

Cristi Merchea