[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ambasadorul Italiei la București- „Comunitatea românească, contribuție valoroasă la dezvoltarea societății italiene”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 10 mai a.c., la Palatul Cotroceni pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene, domnul  Marco Giungi cu ocazia prezentării  scrisorilor de acreditare

Președintele Klaus Iohannis a urat bun venit și succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întregul sprijin al autorităților române în acest sens.

Președintele României a subliniat importanța menținerii la un nivel ridicat a relațiilor privilegiate existente între cele două țări, reflectate în Parteneriatul Strategic Consolidat și în frecvența contactelor politice la nivel.

Referindu-se la excelența relațiilor politice, economice și culturale dintre cele două țări, ambasadorul Republicii Italiene a asigurat că guvernul țării sale apreciază contribuția valoroasă a comunității românești la dezvoltarea societății italiene.

La rândul său, Președintele Klaus Iohannis a apreciat că cele două comunități – română în Italia și italiană în România – reprezintă pilonii punții de legătură existente între cele două țări. În acest context, a exprimat speranța în menținerea bunei colaborări cu partea italiană în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă comunitatea românească în Italia.

Cei doi interlocutori au salutat soliditatea și dinamismul relațiilor economice bilaterale, Italia fiind unul dintre principalii parteneri economici ai României, exprimând totodată convingerea că acestea pot fi în continuare intensificate, cu accent pe facilitarea prezenței semnificative în România a companiilor italiene. Ambasadorul Republicii Italiene și-a manifestat interesul pentru întărirea coordonării bilaterale în cadrul UE, inclusiv în ceea ce privește reforma cadrului financiar multianual în etapa post Brexit. La rândul său, Președintele României a salutat poziția exprimată de partea italiană în ceea ce privește viitorul Europei, care denotă înțelegere față de abordarea părții române. Cei doi interlocutori au abordat și subiectul cu privire la evoluțiile legate de dimensiunea socială a Uniunii Europene.

sursa: presidency.ro