[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ambasadorul României din Roma la Institutului Naţional de Fizică Nucleară din Frascati

Avem români extraordinari care nu fac ştire: ei doar îşi văd de muncă, de cercetare, de lucruri de o valoare excepţională pe care ar trebui să le vadă şi să le ştie toţi italienii. În felul acesta ar înţelege cum sunt într-adevăr românii

 

Vineri, 18 octombrie.  Ambasadorul României în Italia s-a aflat în vizită la Laboratorul de la Frascati din cadrul Institutului Naţional de Fizică Nucleară (INFN) din Italia. Doamna Dana Constantinescu a fost întâmpinată şi ghidată de doi responsabili ai Acceleratorului din Frascati, directorul Andrea Ghigo şi coordonatoarea Susanna Guiducci.

La Laboratorul de la Frascati, Ambasadorul român s-a întâlnit cu Cătălina Oana Curceanu, prim-cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare. Originară din Sfântu Gheorghe, Cătălina Oana Curceanu a studiat fizica la Bucuresti, apoi s-a specializat in Elveţia, cu o teză de doctorat cu care a colaborat la proiectul OBELIX. Cercetătoarea  coordonează în prezent două proiecte de avangardă în fizica nucleară – experimentele DEAR şi SHiDDHARTA – şi este responsabilă de mai multe proiecte de colaborare ştiintifică în cadrul Uniunii Europene.  La Laboratorul de la Frascati conduce de mai mulţi ani un grup de 20 de cercetatori. În urmă cu două luni, Cătălina Oana Curceanu a lansat în Italia cartea Dai buchi neri all’adroterapia. Un viaggio nella Fisica Moderna/De la găurile negre la hadroterapie. O călătorie în fizica modernă, un manual de fizică, medicină, inginerie, informatică, care răspunde curiozităţilor societăţii contemporane prin intermediul celor mai recente descoperiri ştiinţifice.

http://www.youtube.com/watch?v=sytGA8MvjtU