[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ambasadorul României la Roma în vizită la Eboli (Regiunea Campania)

„Am inițiat noi căi de colaborare cu comunitatea românească, drept demonstrație a voinței administrației de a conjuga integrarea românilor prin respectarea regulilor” a spus primarul orașului Eboli, Massimo Cariello

11742746_973678376037496_5526866519415299274_n

Luni, 13 iulie, o delegație a misiunii diplomatice române în Italia, condusă de ambasadorul Dana Manuela Constantinescu, a efectuat o vizită în sudul Italiei, în localitatea Eboli din Regiunea Campania. Aici au avut loc întâlniri cu primarul Massimo Cariello, aflat la început de mandat, și cu consilierul municipal pentru Politici Sociale, Lazzaro Lenza, care au anunțat demararea unei inițiative de regularizare a prezențelor pe teritoriul localității.

„O vizită într-un teritoriu cu multe probleme”, așa cum scrie site-ul primăriei orașului Eboli, din cauza prezenței numeroase a comunității de români venite în speranța găsirii unui loc de muncă. Găsirea unor forme de înțelegere și consens spre o mai bună integrare a românilor în țesutul socio-economic a fost principala temă de pe agenda întâlnirii dintre ambasadorul român și primarul localității Eboli.

Unul din fenomenele întâlnite aici este lipsa asociațiilor sau a altor forme de organizare ale  românilor care să le asigure o mai bună tutelă, care să fie un liant între ei și autorități. Practic, la sud de Napoli, în Regiunea campania aproape că nu există forme românești de organizare socio-culturală.

marilena
„Am inițiat noi căi de colaborare cu comunitatea românească, ca demonstrație a voinței administrației de a conjuga integrarea românilor prin respectarea regulilor” a spus primarul Massimo Cariello. Noi, așa cum și ambasadorul Constantinescu, știm că Piana del Sele este o arie critică pentru fluxurile migratorii și pentru asta am subliniat reprezentanței diplomatice române necesitatea realizării unui monitoraj al teritoriului asupra prezenței imigraților, implicit a celor români”.

Duminică, 19 iulie, delegația Ambasadei Române, împreună cu ambasadorul Dana Manuela Constantinescu, se va afla la Cosenza (Calabria), la o întâlnire cu românii din localitate, participând și la slujba religioasă a bisericii ortodoxe de aici.