[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Americanii au inventat magnetul ce captează celulele canceroase din sânge

      Cercetători dei SUA au pus la punct un dispozitiv magnetic care poate captura celulele canceroase din sânge, potrivit Adevărul citând agenția Xinhua.

Tehnica este rapidă şi eficientă şi ar putea contribui la depistarea precoce a cancerului.

Noul studiu a fost publicat în jurnalul „Nature Biomedical Engineering“. În el se spune că un fir, asemănător unei sârme, introdus într-o venă poate atrage nanoparticule magnetice speciale concepute pentru capturarea celulelor canceroase din sânge.

Celulele care se desprind din tumori şi călătoresc liber în fluxul sanguin pot servi drept indicatori biologici ai prezenţei cancerului, însă de multe ori identificarea acestora este foarte dificilă în condiţiile în care o picătură de sânge reprezintă o mostră de doar câţiva mililitri din volumul total al sângelui din corp. Tehnica îi ajută pe medici să măsoare răspunsul la tratament Firul are o lungime aproximativă cu cea a degetului mic de la mână şi grosimea sârmei unei agrafe de birou, însă poate atrage de 10-80 de ori mai multe celule tumorale în comparaţie cu metodele de detecţie a cancerului aplicate pe probe de sânge, se arată în studiul efectuat până acum pe porci. De asemenea, tehnica îi poate

Citeste mai mult: adev.ro/pc25nn

Lasă un răspuns