[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ancona – O badantă româncă a încercat să convingă un bătrân de 81 de ani să vândă un apartament rudelor ei

POLVERIGI – Ar fi convins bătrânul pe care îl îngrijea să împrumute bani din bancă, reușind să strângă aproape 7 mii de euro în câteva luni. Apoi, potrivit procuraturii, ar fi fost capabilă să-l convingă să vândă o proprietate pe o sumă ridicolă, mai mică decât valoarea reală de piață.

Cumpărătorii erau chiar rudele manipulatoarei, o badantă româncă în vârstă de 59 de ani care a fost dată în judecată pentru extorcare.

Potrivit rezultatelor investigației, femeia ar fi fost în spatele deciziilor luate de un bătrân de 81 de ani din Polverigi, provincia Ancona. Ședința preliminară a avut loc marți, 23 ianuarie, în absența acuzatei. Aceasta este de negăsit.

Judecătoarea Paola Mascaroli a amânat procesul până pe 27 martie pentru a înțelege dacă românca și-a pierdut urmele. O ipoteză ar fi că s-a întors în România.

Evenimentele au avut loc între 2011 și 2012, în perioada în care femeia de 59 de ani a lucrat pentru bătrân. De două ori l-a determinat să solicite credit la bancă: unul de 5 mii de euro, celălalt de aproape două mii de euro. Apoi să vândă o casă rudelor ei pentru suma de 46 mii de euro. O valoare derizorie. Tranzacția a fost oprită în ultimul moment de familia victimei. Odată conștient de presupusa înșelăciune, bătrânul a depus o plângere care a determinat investigațiile încheiate cu cererea de rechizitoriu.

Lasă un răspuns