[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ancona – „Trebuie să murim toți trei”. Un român de 29 de ani a dat foc casei și apoi s-a aruncat de la balcon

Prima dată a amenințat că se va arunca de la balcon, apoi s-a baricadat în apartament dându-i foc și când aerul a devenit irespirabil, a deschis fereastra, s-a cățărat pe balcon și s-a aruncat în gol. Au fost ore de panică ieri dimineată, 24 noiembrie, pe strada Matteo Ricci 55, în localitatea Collemarino, provincia Ancona, de  unde un tânăr român de 29 de ani a ținut un cartier întreg cu respirația tăiată.

Drama a început în jurul orei 10:00 în interiorul căminului conjugal, unde bărbatul a rămas cu soția și fiica, după ce și-a luat concediu medical la serviciu. Aparent, fără un motiv, el a început să se plângă despre cum lucrurile nu merg bine, astfel încât soția a crezut că are probleme legate de serviciu. Apoi s-a luat de soția lui și a țipat: „Trebuie să murim toți trei!”

Cuvinte tulburătoare pentru femeia care a decis să sune la 113, să ia fetița și să plece de acasă. Așa s-a declanșat alarma. La fața locului s-au deplasat mașini de carabinieri, o ambulanță 118 și pompierii.

Între timp, bărbatul a închis ușa de la intrare și a început să se agite înainte și înapoi pe balcon. Probabil încolțit de prezența jurnaliștilor și a camerelor a amenințat că se va răni cu un cuțit de bucătărie și se va omorî aruncându-se de la balcon.

Ofițerul de poliție, Cinzia Nicolini, a încercat în toate modurile să caute un dialog. În jurul orei 13:00 a ieșit pe balconul de la dormitor și a început să strige: „Plecați! Nu vă apropiați!”, aruncând o sticlă cu lichid inflamabil și dând foc balconului. Pompierii au reușit să stingă focul, însă tânărul a dat foc apartamentului și s-a baricadat în dormitor. Bărbatul a deschis fereastra balconului lateral, s-a cățărat pe balustradă și și-a dat drumul în gol.

În acel moment, medicii de la Crucea Roșie i-au oferit primul ajutor. Acesta a fost transportat în Cod Roșu la camera de urgență a spitalului Torrette. În acest moment este stabilizat, viața nu-i este în pericol și așteaptă să fie transferat pe altă secție.

Potrivit unor afirmații făcute de mamă și de soacră, românul s-a plâns de dureri de cap severe, timp de câteva zile, și s-a simțit în pericol, pretinzând că cineva ar fi vrut să-l omoare prin otrăvire. Poliția încearcă să stabilească ce anume l-a determinat pe bărbat să aibă această ieșire nervoasă.

AnconaToday

 

 

 

Lasă un răspuns