[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Andreea Păstârnac a preluat mandatul de ministru al Românilor de Pretutindeni

Maria Ligor, fostul ministru

În cursul dimineții de 5 ianuarie, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, a avut loc ceremonia de predare/primire a portofoliului dedicat românilor de pretutindeni între Maria Ligor,ministrul delegat, și Andreea Păstârnac, noul ministru pentru românii de pretutindeni.

Cu această ocazie, cei doi demnitari au trecut în revistăproiectele și acțiunile realizate în sprijinul românilor din străinătate în 2016. Totodată, au discutat despre prioritățile perioadei următoare, inclusiv despre continuarea inițiativelor lansate în ultimele luni.

Alte subiecte abordate au fost elaborarea de proiecte strategice pentru relațiile cu românii de pretutindeni, în conformitate cu programul de guvernare, precum și continuarea programelor care să susțină păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a românilor de peste hotare. De asemenea s-a vorbit despre acordarea finanțării nerambursabile gestionate de instituțieșirelațiile cu mediul asociativ românesc din diaspora.

comunicat MAE