[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Andreea Pastirnac, prezenta la deschiderea anului scolar 2017-2018

Sâmbătă, 23 septembrie 2017, la  Școala de Limbă Română, Cultură și Civilizație, care funcționează în cadrul Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a avut loc Festivitatea de Deschidere a anului școlar 2017-2018, eveniment care s-a desfășurat la sediul acesteia, strada Keiriadon 92, Petralona, Atena.

La eveniment am  fost onorati de participarea delegației  ministeriale  condusă de d-na Andreea Păstîrnac, ministrul pentru românii de pretutindeni,  alături de cei doi consilieri, Marius Sălceanu și Ionelia  Toarcă, permanent însoțită de  către domnul ambasador  Lucian Fătu și de d-na Anca Chisăliță, Atașat Cultural, precum și de  d-na Mariana Craciun-consul onorific în Patra.

 

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire și binecuvântare a tuturor celor prezenți, de către preotul Sergiu Toia de la biserica Sfânta Cruce din Pireu. În continuare,  d-na  ministru a mulțumit pentru invitația de a fi prezentă la deschiderea anului școlar,  exprimându-și  susținerea  proiectului Școala de limbă română, cultură și civilizație,  prin care se  transmit   tinerelor generații, limba, cultura și tradițiile românești .  A prezentat detalii despre campania inițiată de MRP , Limba română, educație și comunicare, prin care elevii școlii noastre au primit suporturi de curs însoțite de CD-uri  pentru predarea interactivă a limbii române.

„Vă felicit pentru ceea ce faceti! Noi nu am putea să fim alături de dumneavoastră fără munca extraordinară pe care o depuneți. Le dorim copiilor care frecventează aceste cursuri mult succes și să ne vedem cu bine la serbarea de sfârșit de an!” a adaugat la final d-na ministru.

D-nul Lucian  Fătu, ambasador al României în Republica Elenă a prezentat urări de bine și succes consiliului, profesorilor și membrilor asociației,  felicitându- i  pentru efortul depus  in scopul  realizării  cu succes a activităților.

După festivitate; elevii au fost invitați in clase, au răsfoit manualele primite, au discutat cu profesorii și  au fost serviți cu produse de patiserie oferite de d-nul Mihai Dohotar, reprezentant al Patiseriei Carpathian Bakery.

Daniela Popescu

Sursa: http://asociatiadacia.com/d-na-ministru-andreea-pastirnac-prezenta-la-festivitatea-de-deschidere-anului-scolar-2017-2018/

Mulțumim Ministerului pentru Românii de Pretutindeni  pentru sprijinul acordat!