[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Andrei are nevoie de românii din Roma

Campanie umanitară inițiată de un grup de români din Roma pentru ajutorarea unui copil cu o boală gravă

Astăzi (13 decembrie) am primit un mesaj de la Dănuț Costache, fondatorul grupului „Românii din Roma”, prin care cei cu inima măreață, dornici să ajute un copil român internat într-un spital din Capitala Italiei, sunt invitați la acțiune. Practic un copil de numai 4 ani din Zalău, frumușel, isteț, care ar trebui să nu aivă griji, a ajuns, datorită unui doctor italian, la Spitalul Universitar „Agostino Gemelli” cu o boală foarte gravă.

Pe 17 noiembrie Andrei era deja internat și supus controalelor. Așa s-a aflat (lucru care nu se reușise în spitalele din România, după cum ne-a relatat mama sa) că micul pui de om suferă de cancer la stomac. Descoperirea a fost făcută de doctorul Stefano Mastrangelo care de ani de zile aduce în clinica romană copii și din România, aflați în situații dificile. În aceast spital , secția „Oncologia pediatrica” sunt tratați anual circa 300 de copii de boli hemato-oncologice.

 

„Medicii italieni ne-au dat speranțe, ne mai spune mama lui Andrei care este optimistă dar îngrijorată pentru soarta lui.  Destul de mari față de cei de la Cluj. Faptul că a făcut un ciclu de citostatice și  a reacționat bine, acum este la radioterapie unde la fel reacționează la fel de bine, doar că mai vomită din când în când, ne-a dat curaj și tărie, speranța că vom putea reuși”.

Deși atât de mic, Andrei este supus unor tratamente foarte dure și pentru cei mari. Cu toate acestea el conștientizează că e internat, că are tratamente de urmat și examene medicale. Un copil care, abia intrat în viață, se luptă ca un om mare cu ea. Iar părinții, atât mama cât și tata, îi sunt aproape, cu toate greutățile pe care le au de înfruntat. O prietenă din Zalău a făcut un apel pe site-urile de socializare și au început deja să apară primele semne de solidaritate ale românilor din Roma. E nevoie de mai mult însă, pentru că atât spitalizarea cât și mențineerea lor alături de micuț au nevoie de resurse.

Cei care vor și pot, românii din Roma și nu numai, sunt invitați să ia legătura cu Dănuț Costache sau accesând pagina www.facebook.com/groups/ROMANIIDINROMA