[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Angela Gheorghiu – câștigătoarea premiului Giacomo Puccini 2018

Renumita artistă de muzică lirică, Angela Gheorghiu, este câștigătoarea Premiului „Giacomo Puccini 2018”, ediția a 47-a.

Premiul va fi înmânat sopranei vineri, 14 decembrie, orele 21,30, la Torre del Lago de către primarul localității Viareggio, Giorgio Del Ghingaro, și de președintele Fundației Festivalului Puccinian, Alberto Veronesi.

Jurnalistul și regizorul Alfonso Signorini va fi cel care va face o retrospectivă, în cadrul ceremoniei, a carierei extraordinare a Angelei Gheorghiu care la Torre del Lago  a cântat pe scenă într-un memorabil Gal Concert, dirijat de maestrul  Veronesi, în 2009.  A fost opera Bohème de Puccini interpretată la Royal Opera House din Londra, în 1992, cea care a scos în relief soprana în lumea liricii ca pe o interpretă sublimă. De atunci și până astăzi, scrie ilMessaggero Angela Gheorghiu domină scena lirică internațională și se mândrește cu o carieră încununată de două premii Classical Brit Awards ca cea mai bună artistă a anului.

Motivația juriului: „Soprană lirică pură, Angela Gheorghiu este înzestrată cu o extraordinară abilitate de expresie care, împreună inegalabilă prezență scenică și o carisă deosebită, o fac o adevărată stea a firmamentului muzicii.”

Premiul constă într-o statue aurită care-l reprezintă pe Giacomo Puccini.  Il premio consiste in una statuetta dorata che riproduce l’immagine di Giacomo Puccini, con il cappello a larghe tese un po’ inclinato, il bavero del cappotto alzato e un’immancabile sigaretta stretta in un angolo delle labbra.

Lasă un răspuns