[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ANGELICA ARCHANGELICA, PLANTA BENEFICĂ SĂNĂTĂŢII FEMEII

angelica

 

Angelica, denumită ştiinţific Angelica archangelica, este o plantăfoarte bine cunoscută în medicina tradiţională chineză, japoneză şi coreeană. În China, bărbaţii sunt cei care folosesc foarte mult ginsengul,în schimb femeile consideră Angelica ca pe o plantădulce şi picantă, care le poate ajuta cu adevărat la rezolvarea şi ameliorarea multor probleme fizice. Închineză se numeşte DongQuai şi este folosit pentru o varietate de boli în ultimii două mii de ani.

În afară de a fi folosităca un tonic pentru sânge, ajutând în procesul de circulaţie, Angelica mai are  şi scopul de a trata lipsa dorinţei sexuale la femei, crampeşi PMS precum şi multe dintre simptomele menopauzei. Această plantă este utilizată pentru a echilibra şi normaliza ciclurilor individuale ale femeilor precumşi a ritmurilor acestora. Aparent, aceasta are capacitatea de a atenua oarecum durerea şi crampele de obicei asociate cu ciclurile menstruale ale femeilor. Prin echilibrarea nivelurilor de hormoni de sex feminin, se poateobţine un fel de ameliorare a simptomelor menopauzei. În testele anterioare, atunci când erau combinate cu Cohoshnegru, s-a demonstrat eficacitatea în reducerea efectelor de la PMS.

 

Deci, cum ne afectează pozitiv şi stemul circulator?

Ei bine, o face în diverse moduri. În primul rând, se crede că ea ajută la scăderea tensiunii arteriale, prin facilitarea circulaţiei sângelui. Circulaţia sângelui este îmbunătăţită, ea facilitând o mai bună colaborare a funcţiilor corpului. Acest lucru se traduce printr-o mai bună oxigenare a celulelor şi a ţesuturilor, care duce la o mai bună curăţare generală de toxinea organismului şi cel mai probabil a reducerii cazurilor de migrene. Interesant este, nu numai că Angelica purifică sângele şi oferă un impuls pentru circulaţie, dar poate preveni, de asemenea, pierderea de sânge prin îmbunătăţirea procesului de coagulare în mod natural.

Celelalte utilizări medicinale importante ale Angelicăi

Această plantă vă va ajuta digestia şi vă va scuti de stomacul deranjat sau alte probleme intestinale. Acest lucru se datorează în principal Angelicăi, care inhibă fermentaţia, prin urmare şi limitează efectele posibile de balonare şi gaze. Acesta în curajează producţia de lichide digestive, care, la rândul lor garantează o mai bună circulaţie a alimentelor în intestine, precum şi o îmbunătăţire semnificativă în ceea ce priveşte absorbţia de nutrienţi în fluxul de sânge.

Angelica poate diminua durerea asociată cu tusea puternică cauzată de bronşită. Aceasta mai poate ajuta şi la consolidarea plămânilor fragili ai bolnavilor cronici şi ne mai ajută să scăpăm de excesul de mucus.

Este de remarcat faptul că un studiu japonez realizat pe şoareci în 2008, a dat cercetătorii peste cap, ei ajungând la concluzia, că aceasta ar putea avea de fapt, unele proprietăţi anti – cancer. Creşterea tumorii de colon părea inhibată de puternicele acţiuni ale calconelor izolate din rădăcinile Angelicăi keiskei. Oricum, sunt necesare mai multe teste pentru a confirma aceste rezultate preliminare.

                              Carmen Vraniţani