[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Anul 2017 a golit România de tineri. Care sunt regiunile din care au emigrat cei mai mulţi români?

Anul 2017 a golit România de tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani. Sărăcia e principalul motiv pentru care românii preferă să plece în străinătate.

Moldova, Dobrogea şi Ardealul sunt regiunile din care au emigrat cei mai mulţi români în 2017. Aşa arată datele Monitorului Social, care scot în evidenţă că 2,5 milioane de români se află în prezent în străinătate, majoritatea cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani. Sărăcia şi factorii economico-sociali sunt principalele motive pentru care populaţia activă, fertilă, decide să părăsească România.

„Cel mai puternic factor al migraţiei românilor este negreşit de natură socio-economic. Dacă populaţia altor state migrează datorită conflictelor armate, românii pleacă forţaţi de sărăcie. Pe de altă parte, românii au deja o perioadă de 11 ani de migraţie masivă constantă. Însă dincolo de factorul socio-economic există şi o influenţă socială care determină populaţia dintr-o anumită zonă geografică să emigreze”, a explicat, pentru „Adevărul”, psihologul Mihai Copăceanu, adăugând că zona de nord-est a ţării, din care au plecat cei mai mulţi români în 2017, e cunoscută ca având cel mai ridicat grad al sărăciei.

Citiți mai mult: Adevărul

 

Lasă un răspuns