Vrei să faci ardei umpluți, însă te îngrijorează că va ieși un preparat greu pentru organism, mai ales dacă preferi să mănânci carne mai slabă. Iată o rețetă de ardei umpluți cu carne de pui, care sigur îți va plăcea
INGREDIENTE:
15-16 ardei medii
100 g orez (cu bobul lung, de preferat)
500 g carne de pui tocată
2 cepe
1 ou
mărar, piper, sare, cimbru – după gust
Pentru sos
50 ml ulei
3 cepe medii
400 g piure de roșii (o conservă)
busuioc proaspăt
PREPARARE:
Spală şi curăţă ardeii de seminţe, făcând un căpăcel în zona codiței. Alege și spală orezul. Toacă ceapa mărunt.
Pune orezul într-un bol împreună cu ceapa tăiată, carnea tocată, oul, mărarul, cimbru, sare şi piper. Frământă bine compoziţia de carne.
Umple ardeii și aranjează-i într-o cratiţă care poate fi și introdusă la cuptor. Acoperă-i cu apă călduţă şi lasă-i să fiarbă la foc potrivit.
Între timp, treci la sos.
Curăţă ceapa și taie-o solzişori. Pune-o la călit în uleiul încins în prealabil. Când s-a înmuiat, adaugă piureul de roşii. Amestecă încet să nu se prindă.
Condimentează cu sare, piper, busuioc după gust. Lasă să scadă. După ce au fiert ardeii pe aragaz, mai bagă-i 20-30 de minute la cuptor să se rumenească.
Ardeii umpluţi se servesc cu sosul preparat şi smântână rece.
Poftă bună!
Unica