[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Arestat ministrul pentru Românii de Pretutindeni Cristian David

cristian david 7_rsz

Miercuri, 21 ianuarie 2015, fostul ministrul de Interne și al Românilor de Pretutindeni a fost adus la sediul DNA cu acuza de luare de mită și spălare de bani

Pe numele lui Cristian David a fost emis miercuri dimineata un mandat de aducere si trebuie sa dea explicatii pentru doua capete de acuzare: luare de mita si spalare de bani. Fostului ministru de Interne i se reproseaza faptul ca in 2008 ar fi primit de la un om de afaceri din Buzau 500.000 de euro, ajutandu-l in schimb sa puna mana pe un teren de 15 hectare in acelasi judet.

La vremea respectiva, David ar fi avut influenta asupra Comisiilor Judetene de restituire a terenurilor. Soarta fostului demnitar se va decide in orele urmatoare si nu este exclus sa fie retinut.

500.000 de euro pentru 15 hectare
DNA a cerut, in 10 noiembrie 2014, aviz de la presedinte pentru urmarirea penala a fostului ministru al Internelor Cristian David, pentru luare de mita si spalare de bani, existand suspiciuni ca ar fi primit 500.000 de euro pentru ca o persoana sa primeasca titlul de proprietate asupra unui teren de 15 hectare din Buzau.

cristian david
Cristian David la Roma

In 19 noiembrie 2014, Traian Basescu, seful statului la acea data, anunta ca a facut solicitarea pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Cristian David, precizand ca decizia nu inseamna ca acesta este vinovat, dar va merge in fata procurorilor pentru clarificari. Directia Nationala Anticoruptie a fost sesizata, in 2014, ca fostul ministru Cristian David ar fi pretins, in 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denuntator, pentru a-si exercita atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea, de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 hectare aflat in intravilanul municipiului Buzau.

David, surprins de dosar
„Totodata, pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mita si pentru a evita tragerea la raspundere penala, ar fi fost incheiate mai multe contracte de vanzare-cumparare, avand ca obiect tranzactii imobiliare fictive intre persoanele implicate in savarsirea infractiunilor de coruptie”, preciza DNA.Cristian David afirma ca stirile ProTV