[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Arta Doinei Sandu, pictorița româncă de la Tortona

Să facem cunoștință cu Doina Sandu. O româncă stabilită la Tortona, provincia Alessandria, Italia. Doina pictează și scrie poezii.

„Doina Sandu locuiește de 15 de ani în Italia. Din România i-au rămas amintirile pe care le transpune în pictură.

„Am început să pictez destul de târziu, după părerea mea pictura are legile ei proprii. Am proiectat în lucrările mele starea mea sufletească, în portrete, autoportrete și peisaje. Am dat atenție deosebită, meticuloasă tuturor elementelor folosind multă culoare”

O pictură care depășește realitatea, concretizează amintirea, suprarealistă, cum îi place chiar pictoriței să spună, care ne aduce la cunoștință frumusețea intrinsecă a pământului românesc prin micile activități cotidiene. Operele Doinei Sandu sunt o dovadă de iubire., așa scria un ziar local în urmă cu 5 ani.

Ce pot spune despre mine?

Mă descriu în câteva cuvinte, care spun totul. Sunt în Italia de 20 ani și locuiesc la Tortona. Vā pot spune că sunt integrată perfect din toate punctele de vedere. În schimb, în timpul meu liber, în afarā de soție, mamă și bunicā, mă dedic Artei. Prin picturā se vede oglinda sufletului meu, iar prin poezie, inima mea, ce vă transmite starea sufletească a noastrā, a tuturor.

Din 2010, când am pus pentru prima datā în mână pensula, am bucuria să vā spun că am făcut o Carte de Artă cu primele 30 de lucrări mai semnificative, iar în 10 expoziții am avut ocazia să-mi arăt peste 80 de lucrări. În rest normal, trăiesc decent prin muncă și pasiune care, la anii mei, îmi aduc multe satisfacții.

Arta Doinei Sandu, pictorița româncă de la Tortona

 

Să-nțelegem Universul

Se-nserează și stelele prind să se-aprindă
pe langă Luna mare, ce viață dă și-noapte
Parca din infinit, curge-o apă cristalină,
unde-n tropot, vin caii să se-adape.
Jumătate-n umbră, jumătate-n lumină,
cerul colorat-n rău se reflectă.
Necuvântătoare priviri blânde s-adună
în liniștea sălbatică, pentru ei creată.
Universu-i și acolo, unde-n travaliu se dă viața,
pe lângă arbori în vânt și-n ploi.
Înțelegându-se doar din priviri ne-nvață,
că-s plămădiți din pîmânt și apă…. la fel ca noi!

Doina Sandu

Tema imigrației. Badante

 

 

Lasă un răspuns