[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Artă și eleganță la Academia Română din Roma de Ziua Femeii

CRI_0299
Asociatia Profesionistilor Romani din Italia

Două zile de seminarii și expoziție la Academia Română din Roma au marcat Ziua Internațională a Femeii

Asociația Profesioniștilor Români din Italia (Associazione dei Professionisti Romeni in Italia) a organizat sâmbătă și duminică, 5-6 martie, manifestarea „Contrasti e Incontri – Universo femminile”. Artiste românce și italience și-au dat mâna pentru a-și arăta măiestria creativă și spiritul liber feminin în realizări din cele mai originale și inspirate.

CRI_0211

Evenimentul a debutat cu un simpozion pe tema femeilor în care președintele Asociației Profesioniștilor Români în Italia, inginerul Cornelia Cocoș, a vorbit despre noile provocări ale lumii moderne în care femeia ocupă un rol tot mai important, diferențe și problematice ale lumii inegal dezvoltate unde femeia este tratată în moduri diferite. Au urmat jurnalista Miruna Căjvăneanu, (Associazione Europaeus)  care a venit cu exemple de femei românce profesioniste, actrițe, cercetători care trăiesc și muncesc în Italia dar sunt mai puțin cunoscute, jurnalista Anca Mihai, (Associazione Human4Human) care a prezentat o situație mai puțin cunoscută, cea a femeilor românce din închisorile Italiei dar și a avocaților femei tot mai numeroși în Peninsulă și Ioana Podosu, reprezentantul Biroului de Turism al României la Roma care a reliefat rolul femeilor în turismul românesc, tot mai important în ultima vreme.

CRI_0261 CRI_0274 CRI_0317 CRI_0304 CRI_0123 CRI_0121 CRI_0117

 

 

 

 

 

 

Sala de Expoziții a Academiei a găzduit însă o prezentare a creațiilor Giuliei Praticò, o colecție de bijuterii de inspirație etruscă, ale creatoarelor Anca Elena Dinca si Cinzia Campanella care au venit cu rochii și haine de inspiorație modernă și pictate la mână, studiile în culori naturale făcute pe hârtie de către Teresa Caroleo, pernele brodate de către atelieruyl Ely & Edy al neobositei Elena Dascălu. O pată de culoare și veselie a  fost dată de creațiile Nicoletei Merchea făcută din perne și păpuși realizate la mână cu multă inventivitate și grație. Mulți dintre cei prezenți și-au dorit o parte din cele expuse, hazliile păpuși fiind achiziționate în totalitate.

Sala a fost ornată cu o superbă expoziție fotografică cu subiect central femeia, realizată de inginerul Nico Diaconescu, imagini surprinse  în peste 40 de țări ale lumii si decoraàiuni florale ale Mirelei Mențel care conduce o activitate în domeniu de mai mulți ani.

Elvira Colțea

CRI_0256 CRI_0201 CRI_0277 CRI_0280 CRI_0342 CRI_0345