[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Atelier de Mărțișor” organizat la Accademia di Romania din Roma

Pe 24 februarie copiii români din diferite școli din Lazio, Umbria și Marche, împreună cu elevi italieni din liceul Charles Darwin din Roma, au sărbătorit timp de câteva ore mărțișorul, intrat recent în patrimoniul UNESCO.

Evenimentul „Atelier de Mărțișor”, organizat de un grup de profesori de limbă, cultură și civilizație românească, s-a desfășurat la Accademia di Romania din Roma în colaborare cu Ambasada României în Italia, Institutul Cultural Român din București, Accademia di Romania din Roma și Institutul Limbii Române din București.

Peste o mie de mărțișoare, construite cu precădere din material reciclabil în cadrul atelierelor de creație plastică de către copiii români și italieni, au fost expuse la Accademia di Romania; creațiile copiilor pot fi vizitate virtual pe pagina Facebook a LCCR: goo.gl/bvsNvF

Ulterior, copiii și profesorii, reuniți la atelierul de mărțișor, au împărtășit cu colegii din alte școli tehnicile folosite, îmbinând lucrul cu momente artistice de teatru, poezie și cântece de primăvară.

Programul „Diplomacy Education” la care participă Ambasada României în Italia, organizat de Global Action, a creat ocazia unui schimb de experiențe prin care elevii liceului Charles Darwin au cunoscut povestea șnurului alb și roșu.

La final, participanții au primit diplome iar sponsorii, Vocea Românilor, LibroM și Trattoria Moderna au oferit premii și un moment convivial.

Prin confecționarea mărțișoarelor din material reciclabil, inițiativa se înscrie la campania „M’illumino di meno” ideată de Rai 2, care atrage atenția asupra economisirii energiei electrice.

Copiii și profesorii susțin și campania „Mărțișor cu dor de casă”, lansată de TVR Internațional cu obiectivul de a transmite tradițiile ancestrale și de a uni românii de pretutindeni printr-un simbol care exista de mai mult de 8000 de ani.

Album MărțiDor: https://goo.gl/7nxTNc

Galerie foto Atelier de Mărțișor”: https://goo.gl/kF39xd

Comunicat de presă

Lasă un răspuns