[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Atentat cu bombă în centrul Atenei – fără victime

23627630_15997224.limghandler-300x200

O bombă a explodat  marti, 24 noiemmbrie, la Atena, în fața Federației Elene de Afaceri, relatează ziarul românesc all4romania.eu
Poliţia a blocat accesul în zonă, iar geniştii au fost trimişi să evalueze locul unde a avut loc deflagraţia, având în vedere că  aceasta a avut loc  foarte aproape de clădirea Parlamentului şi de Piaţa Syntagma.

Dispozitivul explozibil a fost detonat la ora 03.35, explozia auzindu-se la distante foarte mari in multe cartiere ale Atenei.

Nu au existat victime, deoarece  autorii au avut grija ca in jurul orei 02.55 sa informeze despre bomba printr-o avertizare telefonica,  ziarul TA NEA si Ziarul Jurnalistilor.

Apelul telefonic de avertizare nu a mentionat numele organizatiei, si pana in prezent nimeni nu a revendicat responsabilitatea atentatului.
Departamentul anti- terorist incearca sa descopere identitatea autorilor si localizarea acestora.

„Fiti atenti, nu e o farsa!”
Cu toate acestea, langa birouri exista hoteluri in care se aflau oameni, iar riscul de accidente umane a fost destul de mare.

Conform informatiilor s-au inregistrat pagube insemnate, in primul rand geamuri sparte atat la BVB cat si in cladirea de vis-a-vis, la hotelul Amalia, la o benzinarie si la birouri.
Potrivit politiei elene, nu au fost inregistrate victime deoarece acestia  au luat masurile de securitate inainte de a se produce deflagratia. Au inchis drumul si au alertat managerii hotelului .