[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

August e luna de miere a românilor ce muncesc în afară

Terminați cu jignirile și acuzele aduse românilor din străinătate! De ani de zile românii din străinătate tac, tac pentru că nu-i reprezintă nimeni și sunt ai nimănui, spre deliciul celor cărora le face plăcere, mai mult sau mai puțin, din invidie sau prostie, să arunce cu noroi în conaționalii noștri

Să vă fie rușine celor care îi atacați pe toate părțile, care aduceți la cunoștință doar ceea ce vă nemulțumește, fără să vedeți contribuția enormă a celor chinuiți deja de țările care i-au adoptat! Da, luna august e luna de miere a românilor emigrați!

Augusta-ți făptură nu-l suportă pe Giovanni, fost Ion? Giovanni s-a „îmbogățit” cinstit! El își permite datorită „noii” lui averi să-și spună cum vrea.

În România îmbogățiții sunt șmecheri, au tupeu, proști făcuți grămadă, niște oportuniști care nu știu să scrie și să se exprime corect. Giovanni are casă și Bmw, dar a muncit pentru ele! Dacă aveți conștiintă, găndiți-vă că aveți cel puțin o rudă plecată în străinătate, că cel puțin o dată în viață ați făcut ceea ce face un român întors acasă.

A depășit un actoraș cu aere de politician pe linie continuă, s-a plâns de cozile la ghișee, a ascultat manele, are maioul deasupra buricului, nu a știut un cuvânt sau mai toate în română etc. Așa, si? Sunt acestea motive să-i huliți? Să arunce piatra doar cel ce este exemplu pentru societate, nu un individ care se crede superior, aruncând în drepta și-n stânga cu invective, cu aere de vedetă.

Vi se pare vouă, celor ce-i criticați, că au sau pretind să aibă mai multe drepturi? Nimic mai fals. Românii din diaspora vor să fie tratați omenește, așa cum s-au obișnuit, românii din diaspora vin o dată pe an acasă pentru că atunci au concedii, pentru că atunci își pot rezolva problemele.

Ce ați vrea? Să nu mănânce, să nu vorbească, să stea închiși în case, să nu cumpere, să se umilească în fața domniilor voastre, ca să nu mai fie cozi în supermarketuri? Vă put românii întorși din strainătate pentru o lună? Să vă pută când veți fi voi curați ca lacrima! Până atunci, „ssst”, satane parvenite!

Hai, fiți mai toleranți, dacă aveți un gram de inteligență, nu mai semănați ură și dezbinare, că vă asigur, la acest capitol suntem pe primul loc în lume. Asta se urmărește, manipularea în masă.

Nu, nu românii din străinătate sunt vinovați de tot ce-i acuzați, ci mentalitatea cu care a îmbătrânit țara asta, și care, nici măcar voi, cei care vă credeți mai deștepți decât ei, nu vreti să o schimbați. Schimbarea începe cu noi înșine, cu fiecare în parte.

Nu vă mai urâți conaționalii, nu-i mai jigniți și criticați, și ei sunt ai României!

Luminita Mirela Negoita

Emigrantul nu alege faptele românilor, ci le prezintă așa cum sunt, cu bune și rele. Emigrantul a dat dreptul la cuvânt oricui. Ai ceva să spui? Și tu poți scrie la Emigrantul!

Trimite-ne textul printr-un mesaj privat pe inbox Emigrantul sau la redacția@emigrantul.it