[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Aur și argint pentru Victor și Victoria Mocanu la Campionatele Mondiale de Shotokan de la Sant Petersburg

Succes de aur și de argint al sportivilor de la Okinawa Karate din Narni (Terni) la World Shotokan Championship (Campionatul Mondial de Shotokan) desfășurat la Sant Petersburg.

Trei zile de lupte, de arte marțiale de mare clasă au avut loc în perioada 28- 30 septembrie la Arena Zenit din Sant Petersburg, Rusia. Este vorba de cea de a IX-a ediție a JSKA WORLD KARAT CHAMPIONSHIP, în prezența fondatorului acestui concurs, maestrul Shihan Heigo Abe, 9° Dan, o legendă vie.

Echipa Italiei, condusă de șeful instructor și membru din 2004 a JSKA, maestrul Khosro Taghva, 8° Dan, a fost compusă din 7 sportivi dar s-a întors acasă, în Peninsulă, cu nu mai puțin de 19 medalii. Trei din această delegație au fost sportivi de la școala Okinawa Karate  din mica localitate din centrul Italiei, Narni: Victor Mocanu, 10 anni, Victoria Manuela Mocanu, 17 anni și M° Maria Speranza Dominici, tehnicianul școlii Okinawa Karate.  Puțini, dar buni. Foarte buni!

Mai mult, după cum le spune numele, doi dintre ei sunt frații Victor și Victoria Mocanu, cu părinți români, dar născuți în Italia.

 

Victor, 10 ani, e campion mondial medaliat cu aur la kihon ippon, după ce a bătut șase sportivi ruși acasă la ei. Surioara mai mare a acestuia, Victoria Manuela, 17 ani, centura maro 15-17 ani,  s-a întors cu 4 medalii: 1 argint  la ju kumite (luptă liberă), 1 bronz la  ju ippon kumite și 1 aur la kata, pe echipe, și un alt bronz la kata individual.

Cea mai prețioasă medalie a Victoriei? Cea de argint: „n-am luat niciodată atâta bătaie ” a mărturisit mamei sale după concurs. 

Maestrul Dominici a venit acasă cu două medalii de aur la lupte libere +40 și pe echipe și un argint la kata individual. Astfel, echipa italiană s-a clasat pe locul al treilea și la numărul de medalii cu doar 7 sportivi participanți:

10 medalii aur

5 medalii argint

4 medalii bronz

Un succes extraordinar, poate mai puțin așteptat dar pe deplin meritat.

Lasă un răspuns