[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Aurelia Ceromila, consilierul român din Arezzo care vrea să meargă mai departe

1622729_970578916286787_7022110891049036822_n

În perioada 31 mai – 14 iunie 2015 în Italia vor avea loc alegeri administrative. Acestea se vor desfășura în 1.065 primării, 514 dintre care aparțin regiunilor cu statut ordinar iar  551 regiunilor cu statut special. În regiunile cu statut ordinar, în Friuli Venezia Giulia și în Sardegna se votează pe 31 mai, cu eventuale tururi de balotaj pe 14 iunie. Pe listele diferitelor partide se află și mulți români. Vă vom prezenta astăzi pe unul care este deja consilier la Primăria din Arezzo.

      Suntem mulți și contăm!

Pe 11 aprilie 2014 Aurelia Ceromila intra consilier comunal la primăria din Arezzo. Era primul consilier străin din istoria acestei primării. „Suntem în fața unui fapt istoric pentru orașul nostru”, spunea pe atunci asesorul pe probleme de integrare, Stefania Maggi.

De atunci Aurelia și-a făcut treaba, a încercat, pe cât posibil, să stea alături de români dar și de toți cetățenii orașului care au creditat-o. Nu a schimbat tabăra, Partidul Democrat fiind cel care a solicitat-o și în această campanie pentru a intra în cursa pentru un loc de consilier la primăria orașului Arezzo.

candidati aurelia
Echipa din care face parte Aurelia

Munca este dură, dificilă iar românii de aici (1 din 10 locuitori e român) trebuie să înțeleagă că un reprezentant în strucuturile administrative e un mare câștig pentru toți.

„Bună ziua dragii mei, scrie Aurelia pe contul său Facebook, am aproape doua săptămâni de când seară de seară merg prin casele dvs. și încerc să vă conving de ce este important să fim prezenți la vot la alegerile locale din 31mai la Arezzo.Sun la ușa dvs. și sper ca dincolo de surpriza pe care o fac să găsesc înțelepciunea pe care am dobandit-o toți din experienta vieții de străin într-o țară ca Italia. De multe ori rămân cu un gust amar și mă doare… Mulți nu au înțeles că acum este un moment important, ca pe fondul acestei crize vom fi și mai mult discriminati, că trebuie să ne folosim drepturile de cetățeni europeni. Și Europa ne-a dat dreptul sa avem reprezentanții legitimi în structurile administrative italiene. Nu poate acest reprezentant să facă minuni, dar poate sa va asiste și sa apere drepturile fiecăruia prin prezenta sa transmite un mesaj extrem de important :Comunitatea Româneasca nu poate fi neglijata. Suntem mulți și contăm!

      Noi îi urăm succes și îndemnăm câți mai mulți români să iasă la vot.

Tot despre Aurelia Ceromila mai puteți citi:

http://www.emigrantul.it/?s=aurelia+ceromila

http://www.emigrantul.eu/o-romanca-primul-strain-consilier-la-primaria-din-arezzo-italia

kovachi