[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Avem un nou erou român

Un român salvează dintre dărâmături o femeie cu dezabilităţi

Lista românilor cu fapte deosebite se măreşte pe zi ce trece. Un român a salvat astăzi de la moarte un femeie de 50 de ani la Matera

matera casa În această dimineaţă, în jurul orei 7, o clădire cu trei etaje din centrul istoric al localităţii Matera (MT), Calabria, a cedat şi s-a prăbuşit. Cu câteva zile înainte, o echipă de tehnicieni ai primăriei fuseseră chemaţi să analizeze situaţia clădirii în condiţiile în care pe faţadă apăruseră crăpăruti şi se auzeau zgomote suspecte.

Şase persoane au fost salvate de către pompieri, două însă rezultând încă dispărute. Una dintre cele care a reuşit să fie salvată, o femeie de 50 de ani ce locuia singură în bloc şi cu probleme motorii, a povestit cum a fost salvată de un cetăţean român. „Tremura întreaga casă, era mult praf, părea un cutremur şi credeam că am să mor, povesteşte Annamaria, femeia salvată în extremis. Am probleme cu mersul, dar sunt încă vie pentru că m-a salvat un român, care m-a luat în braţe şi m-a transportat jos.”

Cu toate că se auzeau zgomote ciudate, tehnicienii primăriei care efectuaseră controale la imobil asiguraseră cetăţenii că nu există pericole.

Avem un nou erou român care a plecat de la „locul faptei” fără să dea generalităţi. Sperăm să reuşim să avem date despre el cât mai repede posibil şi să le aducem la cunoştinţa cititorilor noştri.

foto: ANSA

Collapse of a building in Matera Crolla palazzina a Matera: si cercano 2 dispersi Collapse of a building in Matera Collapse of a building in Matera