[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Avertisment fără precedent de la șeful WizzAir: „Este doar o chestiune de timp până când Tarom va dispărea de pe piaţă”

În timp, ce Wizz Air a ajuns anul trecut la un număr de 6,8 milioane de pasageri transportaţi, Tarom nu a trecut (conform celor mai recente date) de 3 milioane de pasageri transportaţi şi a fost depăşită în clasament chiar şi de Blue Air.

În plus, Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a apăsat pedala de acceleraţie şi este aproape de a lua locul Tarom pe podiumul celor mai mari companii de pe plan local. De asemenea, Tarom se zbate de mai mulţi ani pe pierderi.

„Uitaţi-vă la Tarom. Piloţii poate că se simt mulţumiţi acolo pentru că fac parte dintr-un sindicat, dar cu tot respectul, este doar o chestiune de timp până când Tarom va dispărea de pe piaţă. Tarom este compania aeriană naţională de aici şi are o cotă de piaţă de doar 15%, iar Blue Air, Wizz Air sunt companii mai mari, iar Ryanair începe să devină o companie tot mai mare în România. Cu un sindicat poate câştigi pe termen foarte scurt, dar pierzi pe termen lung. Dar nu este o problemă doar în România, ci la nivel global. Noi credem că cea mai bună metodă este să ai un dialog deschis între management şi angajaţi”, a declarat József Váradi într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

Wizz Air a devenit în 2011 cea mai mare companie aeriană pe plan local ca număr de pasageri transportaţi, depăşind atunci Tarom.

Sursa: ZF

 

Lasă un răspuns