[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Avertisment MAE: Italia – cod roșu de caniculă

Românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia sunt atenţionaţi de MAE că prognozele meteorologice indică o creștere semnificativă a temperaturilor, peste media caracteristică acestei perioade, mai ales în prima săptămână a lunii august

Ministerul Sănătății a emis miercuri, 2 august, o avertizare de caniculă de gradul 3, cel mai ridicat, pentru mai multe orașe din țară. Astfel, temperaturile vor depăși 40 de grade în următoarele zile, în regiunile Lazio, Emilia Romagna, Sardinia, Basilicata și Puglia.

Temperaturi foarte ridicate se vor înregistra de asemenea în Toscana, Umbria, Marche, Campania, Friuli Venezia Giulia și Veneto. În aceste condiții, regiunile din centrul și sudul Italiei se confruntă cu un risc sporit de incendii de vegetație și cu secetă.

Cauza valului de căldură este sosirea unui sistem de presiune ridicată cunoscut sub numele de „Lucifer” de pe continentul african, potrivit serviciului meteorologic ilmateo.it.

Căldura prezintă un risc de sănătate pentru întreaga populație, nu numai pentru copiii mici și persoanele cu probleme medicale, ministerul sfătuindu-i pe oameni să rămână în case între 11:00 dimineața și 18:00 și în general să evite soarele, potrivit Agerpres.