[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Avocatul Giancarlo Germani: „Adevărata Românie este la țară, nu la oraș”

Într-un scurt interviu acordat ieri, 7 august, ziarului Emigrantul, avocatul italian Giancarlo Germani, căsătorit de 16 ani cu o româncă din Buzău, ne-a declarat că își dorește foarte mult cetățenia română, că iubește România și vine ori de câte ori poate, împreună cu soția și fiul de 12 ani, la Pietroasele, sat din județul Buzău, la casa părintească.

„Avem o lume aici și una în Italia, ca toți românii din diaspora.”

Deși are casă și la București, familia stă la Pietroasele, unde  avocatul găsește inspirația necesară pentru a scrie. Tot la Pietroasele a scris două cărți despre viața badantelor românce în Italia „Badanti rumeni – ambasciatrice d’amore”.

<<Adevărata Românie este la țară, nu la oraș>>, ne-a spus avocatul. Înțelege de ce prințul Charles al Marii Britanii a ales România, tocmai pentru că la capitolul „țară”, după părerea lui, stăm cel mai bine din Europa, dar este îngrijorat de soarta românilor plecați în străinătate, observând că satele au rămas fără tineri, fără bărbați.

De asemenea a văzut o evoluție a orașelor din România, de mulți ani vizitează țara noastră și a rămas plăcut impresionat de orașe ca Oradea și Iași pe care le consideră cu adevărat orașe europene. Nu poate spune același lucru despre București, însă speră că România va evolua, că mentalitatea comunistă se va schimba.

„Nu se poate trăi în Italia cu mentalitatea comunistă, românii trebuie să se integreze, mai ales că reprezintă o comunitate importantă, dar au de pierdut pentru că nu sunt uniți și se „mănâncă” între ei. Dacă românii ar fi uniți, o comunitate așa mare cum este cea românească poate ajunge departe, ar fi o forță în Italia, ar avea mai multe drepturi și mai puține probleme. Poate fi stăpână, poate avea primari, parlamentari, poate merge oriunde, folosind instrumente democratice”, a declarat avocatul.

Întrebat despre evoluția românilor din Italia, avocatul ne-a răspuns:

Evoluția românilor este în mișcare, problema principală rămâne mentalitatea comunistă care nu merge în țările democratice, de aceea românii au pierdut și pierd în continuare din drepturi, nu merg la sindicate și la avocați, stau departe de asociații, sunt egoiști, fiecare este pentru el. O grămadă de români singuri cu probleme personale, apoi strigă tare că nimeni nu-i ajută! În Italia fără avocați și sindicate nu poți face nimic, nu ai nicio șansă, dar românii nu înțeleg că așa merg lucurile în Italia. Singura comunitate din lume care nu este unită, nu se ajută și care nu colaborează este cea românească.”

După părerea mea, pentru români va fi mai rău. Atât pentru cei din diaspora, cat și pentru cei din România. Nu te poți arunca în mare, dacă nu poți înota, iar să pleci în occident cu mentalitate comunistă… e ca și cum te-ai sinucide.

A ști să înoți în democrație înseamnă a ști cum să se te organizezi pentru a-ți apăra interesele comune. Un concept care este complet străin pentru 90%  dintre românii din diaspora. Fără organizații adevărate, cu care să se poată apăra, nu-și pot câștiga drepturile, dimpotrivă, le pierd, așa cum se întâmplă în politică și la locul de muncă. Vom avea din ce în ce mai puțini români consilieri și tot mai mulți „candidați …și mai mulți lucrători semi-sclavi, privați de drepturi. Această situație convine italienilor care găsesc forță de muncă pe bani puțini și politicienilor români care continuă să-și bată joc de milioane de români dezorganizați, fără drepturi, ușor de manipulat, deoarece românii nu au organizații reale și reprezentanți de referință.

Badantele și muncitorii de rând sunt manipulați de toți, de aceea trebuie mai multă informare, iar ziarul Emigrantul a avut și are un rol important în această direcție.

România este o țară foarte frumoasă, si Italia este foarte frumoasă. Suntem două popoare frumoase și trebuie să ne înțelem bine, a conchis avocatul Giancarlo Germani.

a consemnat Luminita Mirela Negoita

NB: Avocatul Giancarlo Germani este fondatorul „Partidului Identitatea Românească” din Italia și membru activ al comunității românești din Peninsulă.