[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Bacăul – orașul cu cele mai multe picturi murale purificatoare de aer

Se poate și în România, într-un oraș în care comunismul și-a pus amprenta edilitară hâdă  ca în multe altele din țară. Numai că aici, un grup de artiști, care a făcut echipă cu multe alte persoane și instituții, tineri cu viziune, au început să schimbe fața orașului. Și nu oricum. 


      24 de artiști, 12 pereți și 32 de picturi murale au dus Bacăul pe primul loc în lume în topul orașelor care dețin lucrări realizate cu vopsea purificatoare de aer. 1536 de mp dintre care 1360 mp realizați cu vopseaua Airlite au făcut ca mesajul artiștilor să respire și mai mult în comunitatea băcăuană, scriu pe pagina lor cei de la ZidArt

❐ Această ediție nu ar fi fost posibilă fără implicarea artiștilor

ATOMA,  Lucian Sandu-Milea, Cristian Scutaru, KERO ZEN, Razvan Raucescu, Bogdan Scutaru, Monk Ink, Cazacincu & Alin Mihail, Mazerschi Sergiu Georgian si HarceaPacea cărora le suntem recunoscători pentru dăruirea cu care și-au luat în primire sufletul perete.
❐ De asemenea, pentru prima dată în spațiul public, 13 elevi de la

Colegiul National De Arta “George Apostu”

au realizat 21 de picturi pe un perete de 106 mp: Canelea Sorina-Ștefania, Latu Larisa-Elena, Ungureanu Denisa-Elena, Furtuna Alexandru-Constantin, Juncă-Guzu Andreea, Rojniță Otilia-Ioana, Vaman Amalia-Elena, Copăcel Miruna-Ioana, Mihalache Andreea-Elena, Balan Dragoș-Gabriel, Bejan Alexandra-Milena, Voinea Patricia-Carmen, Vrînceanu Bianca Parascheva.

❐ Aceste premiere nu s-ar fi întâmplat fără implicarea profundă a partenerilor care într-un an incert, au crezut în puterea artei de a da un alt sens stării de spirit din orașul Bacău. Așadar, în aplauzele urbei, mulțumim:
C&C Residence HOTEL
Mastef Trans
Romtexim
Brecht AG
San Marco Bacau
Gradinita Romano-Americana Bacau
Abelo
Mau Café
Migos Pizza
Demeco
Helmert SRL Bacau
Airlite
I Love Bacau
❐ Official Can Festival:

Molotow România
❐ Mulțumiri deosebite echipei ZidArt:

Anca Stefana, Ștefania Gartu, Art by Ronin, Teodora Valentina Lehăduș, Bragovski, Gabriel Neacșu, Valentin Chiriac, Răzvan Ichim, Doamna Mimi, Irina Bădescu, Alexandra Irina Pînzariu, Andrei Ciocan și Lucian Popa.
❐ Eveniment organizat de Asociația Ingenious Drama.

Lasă un răspuns