[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Badante în Italia, acuzate de evaziune fiscală de 3 milioane de euro

75 de îngrijitoare și menajere, provenite din estul Europei, în mare parte din Moldova, România și Rusia, au ajuns în atenția Gardei de Finanțe din Livorno după ce aceasta a descoperit o evaziune fiscală de 3.000.000 de euro.

Femeile erau plătite așa cum prevede legea, aveau asigurare, concedii și contribuții de protecție socială achitate, doar că nu și-au declarat veniturile și nu au plătit impozitele aferente, conform legii italiene, informează Il Tirreno

Deși toate cele 75 de îngrijitoare, din diferite localități ale provinciei, au fost informate de către angajatori că trebuie să-și îndeplinească obligațiile fiscale, nu au depus declarația de impozit pe venit, conform legii, pentru o sumă totală de 3.000.000 de euro (aproximativ 40.000 €/ persoană) și un impozit în dauna statului de peste 200.000 de euro. Badantele acumulau și drepturi pentru încasarea pensiei și beneficiau de serviciile furnizate de stat (de exemplu, asistență medicală) fără a plăti vreun impozit.

Printre persoanele anchetate, cazul îngrijitoarei din Moldova, rezidentă în localitatea Castagneto Carducci, este ilustrativ. În patru ani a primit la negru 80.000 de euro (sau 20.000 €/an pentru aproximativ 7.5 ore lucrătoare pe zi, de asemenea, bucurându-se de 30 de zile de sărbători plătite) de la asistatul său, un bătran nobil italian.

În general, remunerațiile primite au fost transferate de majoritatea îngrijitoarelor prin intermediul societăților de transfer de bani în țările de origine.

Persoanele controlate sunt în atenția fiscului italian și riscă amenzi care pot ajunge la ordinul miilor de euro.

Lasă un răspuns