[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

BADANTE: Scrisoarea de prezentare, o garanție în plus la angajare

„Lettera di referenze colf o badante” sau scrisoarea de prezentare, cu referințe, pentru colf și îngrijitoare este un element foarte important pentru găsirea unui nou loc de muncă

      Scrisoarea de prezentare, sau cu referințe, este un lucru aproape indispensabil, o formă de garanție prezentată noului angajator. Atunci când o femeie, fată (acest loc de muncă este utilizat în celel mai multe cazuri de femei) care a încetat un raport de muncă într-o familie din diferite motive, trebuie să plece și cu o scrisoare. Acest „document” nu este altceva decât o caracterizare și o prezentare a fostei angajate, redactată de către fostul angajator sau cineva pentru el, în care să se arate calitățile, defectele, caracterul, profesionalismul, modul în care baby siter-ul sau îngrijitoarea și-a desfășurat activitatea și garanția pe care aceasta o prezintă în fața noului angajator. 

     Deși această scrisoare ar trebuie să fie redactată de către angajator în mod spontan, de cele mai multe ori aceastea este cerută de către fostul angajat printr-o richiesta della lettera di referenze.

     De ce este importantă această scrisoare?

      Pentru că ea reflectă experiența forstei angajate într-o familie, pentru că arată cu câtă încredere poate fi primită în noua casă a noului angajator această persoană, de cele mai multe ori străină, adică nu italiană.

      Oricine ar trebui să primească o persoană în casa sa, cu atât mai mult pentru a avea grijă de cei dragi (mamă, tată, bunici) are oarecare reticențe. Cu atât mai mult când e vorba despre o persoană străină, din altă țară, cu alte obiceiuri, altă cultură, alte metehne de limbă, igienă, alimentație.

  Iată cium poate arăta o cerere de scrisoare: 

      Io sottoscritto … dichiaro che il/la Sig./Sig.ra nata a … il … e residente a .. in via … è stata impiegata presso la mia abitazione dal … al … in qualità di …

       Durante il suddetto periodo si è occupato/a di … , svolgendo le sue mansioni con precisione ed affidabilità e distinguendosi per onestà e puntualità, pertanto ne assicuro ottime referenze.

        Resto a disposizione

    Nu uitați!

       Cu o scrisoare de prezentare arătată noului angajator șansele voastre  de a avea un loc de muncă vor fi mult mai mari. Ea reprezintă părerea unui italian arătată unui alt italian, care este mult mi importantă decât orice ați spune voi, străină pe aceste meleaguri. 

 

Lasă un răspuns