[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Badantele din Roma se relaxează duminica

Duminică, 6 iunie, a avut loc ce-a de a doua excursie organizată de un grup de badante românce din Roma, la Santa Rita di Cascia.

badante

Greu încercate la locul de muncă, un grup de badante românce din Roma au hotărât să organizeze excursii în cele mai frumoase locuri din jurul Capitalei italiene.

Ideea a venit la « o cească de cafea », de la faptul că,  « noi, cei care lucrăm în Italia, avem nevoie de relaxare și nevoia de a ne detașa de problemele cu care ne confruntăm în casele bătrânilor si a familiilor unde lucrăm » ne povestște una din participante.

La acțiunea lor s-au alăturat zeci de participante cu dorința de a se revigora și de a se detașa de stresul și rutina zilnică.

Si pentru că, după o perioadă tensionată, sau încărcată de angajamente profesionale relaxarea este absolut fundamentală, grupul badantelor a ajuns la ce-a de a doua excursie.

Prima excursie a fost la Santuario SS Trinita Vallepietra. Cea de-a doua excursie, a fost duminică, la Santa Rita di Cascia, un loc cu încarcatură religioasă, unde, badantele au putut să admire peisajele locale.

badante3

Atmosfera a fost sută la sută românească.

Optimiste si pline de energie, au cântat, au spus bancuri și au servit prăjituri și gogoși, purtând cu ele tricolorul României.