[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Badantele românce, ambasadoarele dragostei” – o carte nouă despre ele

giancarlo

Editura Viola (Viola Editrice) anunță publicarea în Italia în următoarele zile, a cărții cu titlul ”Asistente familiale românce, ambasadoare ale dragostei” (”Badanti romene, ambasciatrici d’amore”), scrisă de către avocatul italian Giancarlo Germani în colaborare cu Dott.ssa Alexandra Cristina Grigorescu.

Cei doi autori, deja protagoniști ai emisiunii ”Avocatul comunității” de pe Romit TV, au povestit despre viața și experiența acestor asistente familiale românce (așa-numitele ”badante”), în casele familiilor italiene. Au examinat totodată diversele aspecte din viața acestor minunate doamne, atât din punctul de vedere al italienilor, cât și din punctul de vedere al românilor.

Lansarea cărții va avea loc la Roma și la Torino, în luna ianuarie, și mai apoi în alte orașe din Italia, urmând să o găsiți și în librăriile italiene.

Vă oferim mai jos o mică parte din introducere, unde se explică intenția autorilor cărții:

coperta carte giancarlo

<< Cartea ”Asistente familiale românce, ambasadoare ale dragostei” (”Badanti romene, ambasciatrici d amore”) se naște din dorința celor doi autori, un italian și o româncă, de a explica, povesti și  face cunoscută o realitate, de cele mai multe ori nevăzută, neștiută în Italia, prinsă undeva la granița unor lumi paralele care se intersectează în societatea italiană. Comunitatea românească din Italia este cea mai numeroasă, numără mai mult de un milion de cetățeni rezidenți, la care se adaugă foarte mulți muncitori ce vin și pleacă, oprindu-se doar pentru câteva luni, făcând astfel un fel de navetă între cele două țări.

Așa-zisele ”badanti romene” sunt femei plecate din România cu un obiectiv foarte bine încadrat în mintea și în sufletul lor, un obiectiv legat strict de familie, acela de a-și ajuta copiii, soții, părinții pentru a putea supraviețui  într-o societate ca aceea românească unde, căderea comunismului din 89 a produs pierderea multor locuri de muncă și unde salariile medii sunt încă pe ultimele locuri în lume.

Sperăm ca prin intermediul acestor pagini, unde am încercat să analizăm cât mai bine aspectele vieților acestor doamne curajoase și impactul pe care, prezența și munca lor l-au avut și în continuare îl au asupra societății italiene și chiar asupra celei românești, să reușim să le facem înțelese mult mai bine de către cei care le găzduiesc poate de ani de zile în propriile case și care știu prea puțin spre deloc despre viața și suferința fără limite ale acestor îngeri. >>