[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Banca Monte del Paschi di Siena si Fabrica D`Armi Pietro Beretta printre cele mai vechi firme din lume

Beretta_Model_1934_PistolStiati ca exista in lume firme de sute de ani? Cotidianul zf.ro face un sumar al celor mai vechi

Kongo Gumi, Japonia, fondată în anul 578, este cea mai veche companie din lume specializată în construcţia templelor şi a clădirilor-monument. Compania are sediul în oraşul Osaka, al treilea din Japonia ca număr de populaţie şi a fost condusă de-a lungul a 40 de generaţii de urmaşii unei singure familii. În 2006, Kongo Gumi a intrat în procedura de lichidare şi a fost preluată de firma Takamatsu Construction (înfiinţată în 1917), funcţionând ca o filială deţinută în întregime, potrivit unui supliment realizat de FT, care scrie despre cele mai vechi afaceri din lume, care au rezistat până în prezent.

Château de Goulaine, Franţa, un fost castel situat în apropierea oraşului Nantes, este casa celui mai vechi vin european îmbuteliat. Valea Loire este considerată cea mai veche afacere de familie din Europa.

Fabrica D`Armi Pietro Beretta, Italia, fondată în 1526, este cel mai vechi producător de arme de foc, iar în 1650 a inventat tunul cu încărcare prin chiulasă. Firma a aparţinut unei singure familii timp de aproape 500 de ani.

Nishiyama Onsen Keiunkan, Japonia, este un hotel de vară înfiinţat în anul 705. Hotelul de 35 de camere a fost condus de 52 de generaţii ale aceleiaşi familii, iar compania care îl operează este cea mai veche din lume.

Stora Enso, o companie fondată în 1288 prin parteneriatul Finlandei şi Suediei, care produce celuloză şi hârtie. Aceasta are sediul în Helsinki şi aproximativ 27.200 de angajaţi.

Banca Monte del Paschi di Siena a fost fondată în anul 1472 şi este a treia mare bancă din Italia, cu sediul la Siena, şi cea mai veche bancă “supravieţuitoare” din lume.

Cambridge University Press, UK, fondată în 1534, este cea mai veche editură din  urmare in zf.ro