[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Banda polițiștilor falși”. Arestați trei români la Roma

Roma, 19 iunie – Colindau străzile din centrul istoric la Roma în căutare de victime, toți turiști. Cei trei arestați, cunoscuți sub numele de „Banda de polițiști falși” simulau controale și percheziții, ca apoi să fure banii și obiectele de valoare, victimelor oprite.

Ancheta efectuată de agenții comisariatului San Lorenzo în Lucina a dus la descoperirea a trei români de 53, 42 și 37 de ani, șomeri și fără adăpost, toți cu antecedente penale. Poliția i-a interceptat pe strada Magenta colț cu Piața Independenței.

Modul de operare era mereu același: unul dintre hoți se deghiza în turist -cu pantaloni scurți, pălărie, ochelari de soare și harta orașului- acesta aborda turiștii cerându-le diverse informații, până când interveneau ceilalți doi îmbrăcați la costum, care se dădeau drept polițiști, arătând o insignă falsă. Cei doi „polițiști” mai întâi îl percheziționau pe complicele lor, astfel asigurând victimele de fiabilitatea celor întâmplate, după care intrau în posesia banilor și obiectelor de valoare.

Românii au fost prinși în flagrant în timp ce au „percheziționat” un turist brazilian de 72 de ani, furându-i 1200 de euro.

Cei trei au fost arestați și conduși la închisoarea Regina Coeli.