[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Barcelona – Spectacol caritabil pentru copii și bătrâni din Vrancea

Sâmbătă, 16 decembrie, 17:00, la Palau de Congresos de la Gran Hotel Rey don Jaime, Castelldefels – Barcelona, are loc evenimentul caritabil CARTEA – O UȘA DESCHISA CATRE VIITOR.

       Proiectul CARTEA – O UȘA DESCHISA CATRE VIITOR are ca etapă principală prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor defavorizați din România iar asta constă în trimiterea din Italia (sau de oriunde sunt comunități mari de români) de colete care conțin haine, încălțăminte, rechizite, jucării și alimente către familiile care nu pot întreține copiii la școală și nu le pot asigura strictul necesar.

       De-a lungul anilor au fost inițiate și alte etape cum ar fi susținerea cu alimente sau medicamente a bătrânilor cu pensii foarte mici, au fost făcute diferite campanii pentru a ajuta financiar familii în care unul din membri (în special copii) au avut sau au grave probleme de sănătate. O altă etapă a proiectului (înca nefinalizată) este donația de carte în limba italiană bibliotecilor școlare din România unde sunt copii vorbitori ai acestei limbi (adică acei copii care s-au restabilit acasă, în țară, după mai mulți ani de studiu în Italia), iar de anul viitor vom începe să colectam cărți în lb română de la copiii din România pentru a le aduce în Italia copiilor români.

Volumul ”Destine” este o carte care a fost scrisă special pentru a da ceva în plus celor defavorizati, concepută pentru a întari ideea de binefacere și voluntariat în rândul comunității românești dar și pentru a omogeniza un grup de oameni în folosul nevoiașilor. El a apărut în vara anului 2017 și pus în vânzare iar beneficiile au fost investite în alimente sau medicamente direcționate acolo unde era nevoie. fiecare cumpărător a donat la achiziționarea cărții atât cât a dorit să dăruiască unui copil sau bătrân mai puțin fericit.

Mai există o campanie, „Fii bun de Crăciun” (etapă a aceluiași proiect) care, alături de volumul „Destine” dar și a altor cărți donate, aduce bucuria în casele românilor din țară.

Zilele acestea, pe 16 decembrie, la Barcelorna va avea loc un eveniment care a rpimit numele proiectului nostru, CARTEA – O USA DESCHISA CATRE VIITOR. Acesta va fi organizat de Librăria Punct și Centrul Cultural Robarna, de români inimși din Spania. Partea financiară a acestui eveniment va asigura masa de Crăciun unui centru de copii (Centru de primire copii abuzați „Elena Doamna”) și unui adăpost de oameni ai străzii (sfântul Nicolae) gestionat de Crucea Roșie, ambele din Focsani.

         Coordonatori proiect: Doina Mustățea și Eviana Clementina Mereuță.

Parteneri: Ziarul Emigrantul, Rodica Ciubotaru, Ziarul De Vrancea, Romit tv, Radio Colors, Presa Diasporei și revista „Romania ta diaspora”, Libraria Punct si Centrul Cultural Robarna din Barcelona (Spania).

Doina Mustățea

Lasă un răspuns