[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Bătrân bolnav și înfrigurat, umilit în Gara Adjud, are mare nevoie de ajutor!

batran-gara-Adjud-2Vrâncenii care au trecut prin Gara Adjud zilele acestea au rămas impresionaţi de cazul unui bătrân care, îmbrăcat sumar şi încălţat cu papuci de casă, stă şi priveşte în gol. Nu cerşeşte, însă trecătorii nu pot fi indiferenţi şi îi dau de pomană câte ceva de mâncare.

Poza cu bătrânelul, care probabil nu are nici familie, nici un acoperiş deasupra capului, de vreme ce noapte de noapte doarme pe o bancă de lângă calorifelul din gară, a fost intens distribuită pe reţelele de socializare pentru ca oamenii cu suflet mare sa-i întindă o mână de ajutor.

„Acesta este un strigăt al meu şi a lui tataie. Stă în gara Adjud, ziua şi noaptea. Îl dor picioarele, are tăieturi de la o anume boală pe care nu am înţeles-o prea bine, din cauza frigului ce-l făcea să tremure din toate încheieturile. Vă rog pe voi, cei care sunteţi aproape, Adjud, Rugineşti, Păuneşti şi alte sate vecine să-l ajutaţi. Nu e alcoolic, nu fumează, nu cerşeşte, doar în ochii lui poţi să vezi atâta durere şi nevoie de ajutor. Un om pentru care un ceai fierbinte, un corn şi 10 lei au însemnat enorm, atât de mult încât să-i curgă lacrimi pe obraz. Vă rog mult, din toata inima, să-l ajutaţi cu tot ce se poate, nu neapărat bani”, este mesajul unei tinere care îşi doreşte ca acest caz să fie rezolvat.

Contactaţi, reprezentanţii Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Adjud, au declarat că nu le-a fost adus la cunoştinţă situaţia bătrânului. „Nu am primit nicio sesizare cu privire la acest caz. Nici măcar poliţiştii de la Transporturi Feroviare nu au semnalat nimic. Dacă bătrânul are domiciliul în Adjud, îl vom caza într-un cămin, dacă nu, trebuie luat în evidenţă pe raza localităţii unde este domiciliat”, precizează Nicoleta Stoian, şef al Serviciului de Asistenţă Socială din Adjud.