[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Blue Air – sau cum să ajungi la sfântu’ așteaptă de la Roma la Bacău

O călătorie a unor pasageri români cu un avion al companiei Blue Air s-a dovedit o aventură și o sumedenie de probleme neexplicate de către operator. Practic, un zbor normal a avut 9,30 ore de întârziere, pentru a nu mai vorbi de autocarele puse la dispoziție tot târziu la Iași.

Vă redăm amarul unei pasagere, Elena Agapi, una dintre călătoare.

 

Nu-i chip să ai o urgență și să fii nevoit să pleci în România pentru vreun deces, un accident, sau boala vreunui apropiat, că are grijă compania de zbor Blue Air să ajungi la sfântu’ așteaptă. Blue Air nu se dezminte și gata! Ori nimerești o cursă ce-ți dă fiori de moarte, ori o alta ce te ține țintuit în aeroport ore în șir cu explicații banale.

Ieri, vineri, 05 ianuarie 2018, pasagerii cursei de Fiumicino – Bacău de la ora 19,50 au fost primiți la check-in cu minunata informație că, din cauza ceței de la aeroportul din Bacău, se va decola de la Roma cu o întârziere de 4 ore. Adică în loc de 19,50 au anunțat 23,30 Înțelegeți? 4 ore întârziere, plus cele 2 ore dinaintea decolării trebuia să treacă os prin os și să aștepți decolarea.

Se știe că avionul face cursa dus-întors pleacând plin din Bacău ca apoi, încarcă alți pasageri din Roma și se întoarce. Se auzise deja, tot de la angajați, că la acea cursă „minune” pasagerii de la Bacău au fost transportați cu autocare la Suceava decolând de acolo și că pe cei de la Roma îi vor duce tot la Suceava ca apoi să-i transporte la Bacău cu autocarele.

Păi minciună, căci acel avion nu a mai ajuns la Roma. Și s-au trezit bieții oameni că la întârzierea de 4 ore au mai pus încîncăa 2. Adică de la 23,50 au schimbat în 1,50. Inadmisibil! Între pasageri erau copii și bătrâni. Între timp compania de zbor a oferit în două rânduri sendvișuri și apă, dar așteptarea punea răbdarea tuturor la încercare pentru că se întrecuse orice limită. Dar nu a fost suficient căci după alte 2 ore iar au schimbat anunțul că se va decola la ora 3. Adică 7,30 ore de așteptare plus cele 2 ore dinaintea fiecărui zbor prevăzute de regulament, s-au făcut 9,30 ore de lungi așteptări.

 

Nimeni nu dădea nici o informație, nimeni nu întreba nimic, nimeni nu a avut bunul simț să fi anunțat cu precizie ora de decolare. Nu mai zic deși îmbarcarea era prevăzută la 2,20 (vezi foto) , ea s-a făcut la 3,10 pentru că „domnul căpitan” a zis că refuză să îmbarce persoane nervoase și recalcitrante la bordul avionului și mai ales că nu sunt motive. „D.nul căpitan” la urmă s-a dovedit că este o căpitană. Iar ca cireașa de pe tort să nu lipsească au făcut un ultim anunț că aterizarea va fi la Iași. Lumea a început să fiarbă și să țipe și mai tare. Familiarii călătorilor nici nu mai știau încotro să o ia. Cu bunăvoința Domnului și nu a Blue Air-ului la ora 3,35 s-a decolat.

Aceasta a fost povestea prostiei și a ignoranței și, ca să nu să se termine cu bine, ci tot cu prostie și ignoranță, – care sincer aduce la culmea disperării chiar pe însuși Dumnezeu -, vă spun că în cele 2 ore de zbor, compania Blue Air nu a avut timp să se organizeze și să aducă din timp la Iași 3 autocare pentru transportul călătorilor spre Bacău, deși în avion au anunțat prin stație că deja sunt așteptați în fața aeroportului iată că pasagerii zborului s-au trezit afară singuri și în bătaia vântului. După multe ore de așteptare, aterizați la 6,35 la Iași, călătorii se găseau iar în dificultate. Nu aveau cu cine vorbi și pe cine întreba nimic. Și prostia a apărut iar ca o cireașă cu un anunț prin stație, cum că pasagerii zborului OB 2916 pentru Bacău sunt invitați să aștepte 45 de minute sosirea autocarelor.

Lumea a ajuns la Bacău la ora 9,30 ca apoi fiecare pe la casele lor mult mai târziu. No comment! Ignoranță și incompetență!”

Elena Agapi

Lasă un răspuns