[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Bologna. Un italian doarme în garaj pentru că locuința sa e ocupată de o familie de români

“Eu dorm în garaj iar ei dorm în casa mea” se plânge pe bună dreptate Juri Malini, un muncitor de 41 de ani din Bologna, potrivit ilrestodelcarlino.it

O situație mai puțin fericită are loc de câteva luni în Bologna. Juri, angajat al unei fabrici din oraș, locuia într-o localitate apropiată, Riale, cu familia sa. Își cumpără, în rate, un apartament în Anzola dell’Emilia, la periferia orașului Bologna. Datorită muncii însă, se transferă în străinătate și, în acel moment, îl încredințează Primăriei Bologna pentru a-l închiria și subînchiria pe perioada absenței sale.

Numai că, odată întors, Yuri nu mai poate intra în casa sa. Aceasta a fost închiriată unei familii de români care aduc apartamentul într-o stare jalnică, așa cum spune proprietarul. Deși ar fi trebuit să reintre în propria casă de mai bine de șase lui, italianul doarme într-un garaj de 10 mp, fără încălzire, plătind în continuare însă rate la bancă pentru o casă pe care nu o folosește.

„Din ceea ce știu, mai spune acesta, au fost plătite puține rate de chirie iar de atunci, ani de zile, a avut grijă Primăria Bologniei să plătească, cheltuielile de întreținere plătindu-le eu, anticipat, pentru a evita debranșarea de la servicii a întregului imobil… La primărie am bătut la toate ușile. Cine a spart ușa și a ocupat casa are mai multe drepturi decât mine. Eu dorm în garaj iar ei dorm în casa mea. Iar primăria le plătește chiria.”

Lucrurile au „evoluat” și, o altă familie de români, rudă cu cea dinainte, a ocupat casa schimbând încuietorile și înlocuind gratiile.

Primăria așteaptă decizia procuraturii, spunând că „în acest caz au existat câteva întârzieri”.

Semnalat de Rodica Ciobotaru – Roma

 

Lasă un răspuns