[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Brăduți din fursecuri

Nu doar casa poate fi decorată de Crăciun și nu toate ornamentele trebuie să fie strict de decor! Uite cum îți poți decora masa cu niște brăduți deosebiți din fursecuri.

Ingrediente pentru fursecuri

340 g unt

200 g zahăr

esență de vanilie

500 g faină

un praf sare

Ingrediente pentru glazură

160 g zahăr pudră

apă colorant alimentar (opțional)

bomboane colorate (opțional)

Mod de preparare:
  1. Bate untul la temperatura camerei cu zahărul, până ce obții o consistență ușoară și spumoasă.
  2. Adaugă vanilia, cerne făina și continuă să mixezi folosind accesoriile de aluat tare ale mixerului, sau să frămânți cu mâna, până ce aluatul devine sfărâmicios, însă dacă îl strângi între palme, se grupează.
  3. Dai aluatului o forma rotunjită, înfașoară-l în folie alimentară și dă-l la frigider 50 de minute. Întinde o foaie groasă de 1,5 cm și taie din ea, folosind forme de steluțe pentru prăjituri, din fiecare dimensiune câte un fursec.
  4. Dă fursecurile la copt, iar dacă ți-a mai rămas aluat, grupează-l, frământă-l puțin, întinde-l și decupează alte steluțe. Dă prajiturelele la copt pentru 18-20 de minute la 180 grade, sau până când prind o tentă aurie.
  5. Ornează-le după răcire cu glazura obținută din zahărul pudră și apa adaugată puțin câte puțin, până obții o consistență densă, dar care curge. Alternativ, poți orna fursecurile cu glazură regală. După ce ai decorat toate mărimile de steluțe, asamblează-le de la mare la mic, cu varfurile steluțelor orientate de fiecare dată în altă direcție. Între 2 fursecuri pune puțină glazură, încât să le lipești între ele. În vârf așază cea mai mică steluță, împodobită cu bomboane argintii.

*glazură regală

Sursa: Retetepractice.ro

Lasă un răspuns