[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
Large group of students sitting at the university amphitheatre . Focus is on smiling young man with his hand raised.

Bursa pentru Educație Vocațională – premii a câte 10000 de lei

      Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează, prin Departamentul de Dezvoltare Personală și Educație Vocațională, „Bursa pentru Educație Vocațională”, un concurs adresat elevilor și studenților români din întreaga țară, dar și celor din Republica Moldova și Diaspora, interesați de domeniile politic, economic și civic.

       Concursul este organizat și se desfășoară pe întreg teritoriul României, dar se adresează inclusiv elevilor și studenților români din Republica Moldova și din Diaspora și se desfășoară în perioada 16 octombrie 2020 – 1 februarie 2021. Trimiterea aplicațiilor se va face până în 31 decembrie 2020, 1 februarie fiind ziua în care se vor desemna câștigătorii. 

      La concurs pot participa elevi și studenți români din țară, dar și din afara țării, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, iar concursul este structurat pe 3 domenii: politic, economic și civic.

       Participanții la concurs trebuie să să redacteze un eseu despre unul dintre cele trei domenii, respectiv:

       Cei care doresc să se înscrie la acest concurs cu un eseu despre domeniul politic, trebuie să facă o analiză comparativă a celor trei doctrine dominante din Românie: liberalismul, social-democrația și umanismul.

Cei interesați de domeniul economic trebuie să redacteze un eseu despre cum cred ei că se poate consolida clasa de mijloc din România.

Iar cei interesați de domeniul civic, trebuie să demonstreze că sunt niște tineri cu initiativă și spirit civic, și pot propune soluții despre modul în care putem reduce prăpastia dintre generații.

Conceput sub forma unui concurs, acest proiect își propune să încurajeze tinerii să se implice în dezvoltarea societății în care trăim, prin descoperirea vocației, educarea politică și dezvoltarea spiritului civic a generației de mâine.

Pentru mai multe informații privind tehnoredactarea eseului și criteriile de alegere a câștigătorilor, consultați:

https://www.fundatiadanvoiculescu.ro/concurs-bursa-pentru-educatie-vocationala-3-premii-a-cate10-000-de-lei/

Lasă un răspuns