[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cabanele de vânătoare din Vrancea vor fi reabilitate și introduse în circuitul turistic

      În urma demersurilor întreprinse și a discuțiilor purtate între Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA și reprezentanții Ministerelor Fondurilor Europene și Turismului, s-a identificat posibilitatea și/sau oportunitatea finanțării și/sau susținerii activității de silvoturism, desfășurate la nivelul direcțiilor silvice județene – în exercițiul financiar aferent anilor 2021-2027, sea rată într-uncomunicat Romsilva.

 
       Concret, la nivelul direcției silvice județene, s-au propus spre renovare și/sau reabilitare 5(cinci) obiective silvoturistice🏡🏡🏡, amplasate în fond forestier 🌳🌳🌳🐻🦌🐗🌲🌲🌲 și, totodată, într-o zonă cu o importantă valoare geografică și istorică a județului Vrancea 🗻🗻🗻, după cum urmează:
 
✅ 1. Cabana de vânătoare Dragomira ⛺️⛺️⛺️ a fost construită în anul 1976, având suprafața de 207.38 mp, cu o posibilitate de cazare de max. 8 persoane, inclusă în circuitul turistic.
 
❗️ Având în vedere potențialul turistic al zonei, ne-am propus 🔨🔨🔨reabilitarea construcției existente👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾, a instalațiilor sanitare și electrice, dotarea cu încălzire centrală, amenajarea unor spații de agrement atât pentru adulți, cât și pentru copii, astfel: teren de sport multifuncțional, amenajare loc de joacă, asfaltare drum forestier de acces🚗🚗🚗, parcări, curte exterioară, tiroliană, traseu montain bike🚲🚲🚲, refacere bazin de pescuit și altele.
 
❗️ Valoarea estimativă a lucrărilor, în conformitate cu devizele întocmite, este de 2.1 milioane lei.
 
✅ 2. Cabana Lepșuleț ⛺️⛺️⛺️ este situată în localitatea Lepșa, comuna Tulnici, la o altitudine de 650 m.
 
❗️ Cabana a fost construită în anul 1957- corpul A și 1974 – corpul B.
❗️ Cabana are o suprafață de 480 mp, cu posibilitatea de cazare a 16 persoane, în 8 camere, inclusă în circuitul turistic.
❗️ Valoarea lucrărilor de reabilitare și modernizare 👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾 este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1.5 milioane lei.
 
 
✅ 3. Cabana Mișina ⛺️⛺️⛺️ este amplasată în comuna Nistorești, în zona turistică Vetrești-Herăstrău. În prezent, este utilizată ca spațiu de cazare pentru personalul silvic.
 
❗️ Prin lucrările de reabilitare, modernizare și dotare👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾, cabana va deveni o unitate de cazare oportună turiștilor atrași de zona de munte a județului.
 
❗️ Valoarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și dezvoltare este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1,1 milioane lei.
 
✅ 4. Cabana Vintileasca ⛺️⛺️⛺️ este amplasată în extravilanul comunei Vintileasca, în extremitatea sud-vestică a județului, între izvoarele râurilor Râmnicu Sărat și Milcov, la limita Carpaților cu Subcarpații de Curbură, fiind utilizată în prezent ca spațiu de cazare pentru personalul silvic.
❗️ Valoarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și dezvoltare👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾 este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1.2 milioane lei.
 
✅ 5.Modernizare camere oficiale 🏠🏠🏠
❗️ Ocolul Silvic Soveja are în administrare corp clădire camere oficiale🏡🏡🏡, amplasat în apropierea sediului de ocol, într-o zonă cu potențial turistic ridicat, în vecinătatea Stațiunii balneoclimaterice Soveja, a Mănăstirii Matei Basarab (1645) și a Mausoleului Eroilor Soveja.
❗️ Construcția a fost edificată în anul 1941 din zidărie de cărămidă și a fost utilizată până în anul 2013 ca locuință de serviciu, având în componență un apartament și șase camere.
❗️ Ne propunem lucrări de reabilitare – modernizare și dotare👨‍🌾👨‍🌾👨‍🌾 a corpului – clădire camere oficiale și transformare în unitate de cazare.
❗️ Valoarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și dezvoltare este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1,2 milioane lei.
Credit:

Cristian Mutică
Foto: @Romsilva – Direcția Silvică Vrancea

Lasă un răspuns