[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cafeaua – cu etichetă „dăunează grav sănătății”

Potrivit  National Cancer Institute,  temperatura la care se coace cafeaua pentru a fi comercializată eliberează acrilamida, o substanță cu potențial cancerigen.

Acest lucru a fost stabilit de un judecător californian care a impus și folosirea etichetei obligatorii pe cafea care să avertizeze cumpărătorii de pericolul la care sunt expuși.
Practic, ar trebui ca nunumai pe pacherele de țigări să găsim acea etichetă avertizoare, ci și pe cele de cafea.

Această substanță, se pare, este eliberată nu numai la coacerea cafelei, ci și la prăjitul cartofilor în ulei încins și la realizarea anumitor tipuri de biscuiți, craker, sărățele, ceea ce, practic, ar induce folosirea etichetelor avertizoare și în cazul acestora. „Dăunează grav sănătății” pe pachetele de cafea este un mesaj împotriva căruia deja o asociație a producătorilor de cafea s-a sesizat, acuzând sentința.

Cu opt ani mai demult, asociația non profit The Council for Education and Research on Toxics  a făcut cauză câtorva societăți producătoare de cafea pentruy a le obliga să aplice pe pachete eticheta „dăunează grav sănătății”. O cauză în baza unei legi californiene intrată în vigoare în 1986 (Proposition 65 – Safe Drinking Water and Toxic Enforcement Act) care obligă societățile producătoare de alimente de acest tip să avertizeze consumatorii despre prezența substanțelor nocive cu nivel ridicat de risc.

Decizia judecătorească nu estye definitivă, ea putând fiind atacată până la 10 aprilie. 

 

 

Lasă un răspuns