[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Călător prin Londra – Azi Camden Passage, Islington


Pentru iubitorii de anticariat, de porțelan sau hărți vechi, de LP-uri sau matrițe tipografice, de covoare sau obiecte casnice de acum o sută-două de ani, de bijuterii sau artefacte din cele mai ciudate, haine vintage sau obiecte decorate din cupru sau sticlă, toate în mijlocul unei lumi cochete, mondene, cu localuri specifice unul mai frumos și mai îmbietor decât celălalt, Camden Passage este locul ideal. Pentru a ajunge, la fel ca în oricare alt loc din Londra, nu e dificil, existând atât linii de metrou cât și autobuze foarte dese.

Existent încă de pe la 1900 (dealtfel aici veți găsi un butic de porțelanuri din acea vreme), zona se dezvoltă în special de pe la 1950 rămânând o stradă fără trafic automobilistic, ci doar pietonal. Iar plimbarea pe ea e magnifică. Nu știi în ce parte să întorci capul, nu știi unde să intri mai întâi și ce să deguști. Oamenii foarte amabili, comercianții adevărați: o doamnă ne-a permis să o fotografiem în mijlocul porțelanurilor ei. Dealtfel toți sunt agreabili și dornici de taifas, zâmbitori și plini de povești pentru ceea ce vând.

Vă las aici câteva fotografii pentru a vă îmbia, atunci când veți avea vreme și posibilitate, să petreceți o oră-două de relaxare și, de ce nu, în căutarea unui lucru interesant, rar sau chiar unic.

Lasă un răspuns