[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Călina, fetița săracă lipită care zâmbește

        Vacanța de vară din România a tinerilor Ioana Pertea și Giani Chelu a fost plină de peripeții, cu suișuri și coborâșuri, cu momente foarte frumoase, cu un miting la București pe 10 august, cu un accident rutier la Brașov…

       

      Tot răul spre bine, cum spune un vechi proverb românesc. Accidentul cu pricina și consecințele sale le-a scos în cale un vechi prieten, ajutat la rândul său de ei într-o altă conjunctură. Omul, brașovean cu multe legături, le-a dat o mână de ajutor imediat și, drept răsplată, Ioana și Giani au vrut să-i mulțumească cu „ceva”. „Schimbarea pleacă de la noi” le-a spus omul, așa că cei doi tineri au vrut să facă totuși un gest pentru cineva care chiar avea nevoie. Astfel, prietenul i-a îndrumat la o casă, la o familie din Râșnov a cărei situație trece de imaginabilul unui cetățeran al secolului al XXI-lea.

        Vă redăm mai jos povestirea Ioanei Pertea de pe contul său Facebook.

        „De această dată am să vă povestesc câte ceva despre Dorin și Călinuța.

        Doru, părăsit de soția lui care a ales să trăiască departe de responsabilități, își crește singur fetița și se îngrijește să nu îi lipsească nimic. Departe de el așa ceva, asta pentru că Dorin trăiește în condiții greu de imaginat, iar pe lângă fetiță o mai are și pe mama lui în grijă, o bătrânică la pat și oarbă pe deasupra.

mama lui Doru, bunica Călinei

        Am fost acolo și-am văzut cu ochii mei o situație pe care îmi este foarte greu s-o descriu în cuvinte… Cu toate astea am remarcat la Dorin foarte multă voință. De ce spun asta? I-am dus câte ceva de mâncare și în ciuda faptului că nu mâncase nimic toată ziua, când a auzit că dorim să îi cumpărăm câțiva lați pentru a mai înveli un pic din casă, a lăsat totul și a venit cu noi la gater să ne arate unde este, pentru ca nu cumva să ne răzgândim și să rămână fără lați. După ce și-a dus lații acasă, ne a sunat să ne mulțumească pentru mâncare și să ne spună că este foarte mulțumit că are din ce să facă ciorbă la fetiță.. Situația este mult mai amplă, dar încerc să evidențiez faptul că este foarte harnic și foarte doritor să facă treabă…

        Așadar, cei care puteți, vă rog, nu neglijați, vine iarna și vor muri toți de frig în casă, dacă poate fi numită așa.. Nu costă foarte mult, câteva sute de euro, să mai poată cumpăra și restul de lați și ceva lut.

        Știu și faptul că am spus că mă retrag din lumea caritabilului, doar că o experiență nu tocmai plăcută m-a dus direct la casa lui Doru, ceea ce nu mi s-a părut deloc întâmplător și Dumnezeu m-a făcut să înțeleg că acesta este drumul meu. Împreună am reușit lucruri mari, cred că și de această dată o să fie la fel.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Pe Doru (Dorin Eugen)  îl găsiți la acest număr +40770407556 și este din Râșnov – Brașov.

Lasă un răspuns