[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

În Canada marijuana va fi legală: producție și comerț

Marijuana va fi legală în Canada în iulie 2018, potrivit publicației românești accentmontreal.com.

 

Astfel,  Canada va deveni astfel prima țară din G7 care face acest pas și a doua din lume, după Uruguay. Reamintim însă că creșterea marijuanei în scopuri medicale este legală aici din 2001, în prezent fiind acordate peste 70 de licențe în acest sens.

Legislația federală propusă de guvernul Trudeau pentru vara acestui an reglementează producția de canabis – de la acordarea de permise, la controlul calității și monitorizarea procesului de creștere de la sămânță până la vânzare – însă cine vinde și cine cumpără este lăsat la latitudinea provinciilor. Spre exemplu, în Quebec, Ontario și New Brunswick vânzarea va fi făcută prin intermediul unor entități aflate în proprietatea guvernelor provinciale; în Manitoba și Alberta se vor acorda permise pentru vânzători privați.

Vârsta legală minimă pentru a cumpăra marijuana a fost stabilită de Ottawa la 18 ani, însă și aici provinciile pot interveni pentru a ridica limita de vârstă, cum a făcut Ontario, la 19 ani (în Quebec ea va fi 18).

Legea federală prevede posibilitatea de a crește până la patru plante de marijuana în propria locuință, însă Quebecul a anunțat deja că rezidenții provinciei nu vor putea face acest lucru.

Împărțirea taxei pe veniturile realizate din vânzarea marijuanei a făcut obiectul unor lungi discuții pe parcursul anului 2017 între federal și provincial. Inițial, Ottawa a propus o partajare egală a acestui venit, 50-50, însă confruntată cu obiecțiile celorlalte guverne a fost de acord, în decembrie trecut, să cedeze 75%.

Care sunt sumele care se vehiculează? Inițial, ministerul de Finanțe a vorbit de

Mai multe pe:
http://accentmontreal.com

Lasă un răspuns