[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cancerul tratat cu struguri!

Extractul de semințe de struguri (GSE), oferă o opţiune naturală de tratament împotriva cancerul colorectal

 

Cazurile de cancer colorectal continuă să crească în rândul bărbaților și femeilor din toată lumea, el fiind în mare parte alimentat de o alimentaţie comodă, plină de alimente procesate și un stil de viață sedentar, fără exerciţii fizice regulate. Cancerul colorectal este a doua cauză de deces pe glob, cu mai mult de 100.000 de noi diagnostice și 52.000 de decese atribuite bolii în fiecare an. Compuşii naturali, inclusiv curcumina și resveratrol s-au dovedit eficienţi în prevenirea cancerului de colon, oamenii de ştiinţă stabilind că extractul din seminţe de struguri ( GSE ) acţioneazăîn special asupra celulelor deteriorate din tractuldigestiv oferind astfel un tratament eficient împotriva cancerului colorectal.

O echipă de cercetare de la Universitateadin Colorado, Cancer Center a publicatrezultateleunuistudiuînrevistamedicală. Studiuldemonstreazăcă GSE inhibăcreștereașidezvoltareacelor mai avansatecelulecanceroasedincanalulcolorectal. GSE nu afecteazăcelulelesănătoaseși s-a demonstratcăel are caţintaspecificănumaicelulelecanceroase. Extractuldinsemințe de struguripromoveazămoarteaprogramată a celulelorcanceroaseşiprevineprogresiacancerului de colon.

Autorul principal al studiului şi candidat la doctorat Molly Derry a comentat : „Am descoperit nu de mult, că aceşti compuși bioactivi din extractul de semințe de struguri ţintesc selectiv mai multe tipuri de celule canceroase. Acest studiu arată că multe din aceleaşi mutaţii care permit celulelor cancerului colorectal să ducă la  metastaze și de a supraviețui terapiilor tradiţionale, le face deosebit de sensibile la tratamentul cu GSE . ” Această cercetare ar putea oferi un punct de plecare important în încurajarea utilizării terapiilor naturale în tratarea cancerului de colon, mai degrabă decât metodele tradiționale, metode care produc mai mult rău decât bine pentrumulţi dintre cei care suferă de această boală.

Ştiinţa a studiat  efectul GSE pe diferite stadii de linii celulare de cancer de colon, variind de la etapa I la etapa IV. S-a descoperit că,  anumite concentraţii ale GSE  au avut un efect mult mai profund în eradicarea stadiilor mai avansate de cancer de colon, indicând faptul că acest compus natural poate oferi o opţiune eficace de tratament pentru forme mai avansate ale bolii. D-na Derry a  remarcat: „Este nevoie de mai puțin de jumătate din concentrația de GSE pentru a suprima creşterea celulelor şi uciderea  lor cu aproximativ 50 la sută, în etapa a IV decât în etapa II”.

Echipa de studiu a descoperit că GSE vizează cancerul colorectal prin inducerea stresului oxidativ, care duce la moartea celulelor programate cunoscut sub numele de apoptoză. Dna Derry a încheiat,  “ numeroși compuși bioactivi din GSE sunt capabili să vizeze mai multe mutații. Cele mai multe mutaţii prezintă cancer iar GSE este important în redirecționarea lor”. Experţii în nutriţie recomandă suplimentarea cu extract standardizat din seminţe de struguri (150 până la 250 mg ) pe zi, pentru a oferi un scut de protecție împotriva cancerului de colon și cancerului digestiv.

  Carmen Vranițani