[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Când primarul adună gunoaiele „deghizat” în simplu cetățean

       Noapte târziu, trecut de 12. Tocmai ce vorbesc cu un amic despre situația jalnică a gunoaielor din Soveja și ce am putea face. Nu termin bine că un prieten din Marino, un orășel de 40.000 de locuitori de la marginea Romei, mă sună.

      – Stai să vezi ce mi s-a întâmplat, îmi spune. Am parcat mașina la gară (aproape de marginea localității n.r.) ca să pot pleca dimineață la lucru pentru că-i blocat orașul acum cu Festivalul Viei și Vinului. Îi spun soției: hai să mergem să o mai pornesc odată, să fiu sigur că o ia dimineață. Am ajuns, am verificat-o… Când mă întorceam, urcând, pe partea dreaptă a zidului lateral străzii care duce la gară, plin de gunoaie, sticle, bidoane și pahare de plastic, hârtii… Un zid de vreo sută de metri. Văd pe unul, de la distanță, că aduna hârtiile și plasticurile într-un sac pe care-l avea. Zic, bă, mă duc și eu să-l ajut. Că erau multe. Nu știu de ce, da m-am dus.

        Când ajung lângă, pe cine văd? Cine aduna gunoaiele? Primarul din Marino. Trecea lume pe acolo, care venea de la gară, care se ducea, da nimeni nu-l băga în seamă, nu-l cunoștea. Omul nu strângea în fața primăriei să-l vadă lumea, mai ales că e plin acum cu festivalul. Strângea acolo unde era mizerie, în periferie, unde nu-l cunoștea nici Dracu’. Ca orice om, într-un tricou, coborâse cu doi saci să adune ce făcuseră alții. Și nu-i nici campanie electorală nu se apropie. 

         – Primarule, îi spun, știi că ăștia nici nu știu cine ești?

         – Da ce mă interesează pe mine, îmi spune. Și contiună să adune gunoaie.

         Îți dai seama, îmi spune amicul meu, în ziua în care orașul lui e plin de lume și poate ar fi trebuit să stea în centru la cămașă și cravată, primarul aduna gunoaiele altora.

     De acest itp de primar ar avea nevoie și multe din localitățile României. 

      Menționăm că primul cetățean al localității Marino este Carlo Colizza ales pe listele Movimento 5 stelle (Mișcarea 5 stele).

foto și poveste: Toma Romulus Sinca

Lasă un răspuns